Πολιτικοί επιστήμονες, νομικοί,  δημοσιογράφοι, Καθηγητές, άνθρωποι της πολιτικής και της αυτοδιοίκησης συμμετείχαν στο διήμερο σεμινάριο του Σχολείου Πολιτικών Σπουδών του Συμβουλίου της Ευρώπης στη Θεσσαλονίκη στις 2-3 Νοεμβρίου  με θέμα την Ελλάδα στη νέα Ευρώπη.

Ads

Το Σεμινάριο διερεύνησε τις εξελίξεις  στην Ευρωπαϊκή Ένωση των θεμάτων δημοκρατίας, ένταξης και ιδιότητας του πολίτη και στην επέκταση των διαφόρων επιλογών για το ευρωπαϊκό σχέδιο.

Η  συζήτηση για το μέλλον της Ένωσης, 60 χρόνια μετά τη συνθήκη της Ρώμης αναζητά αν  μπορεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να παράσχει αξιόπιστες απαντήσεις σε σημαντικούς τομείςπολιτικής που ανταποκρίνονται στις τρέχουσες προκλήσεις και να επαναπροσδιορίσει τη θέση και την σχέση της με τον κόσμο και την ολοκλήρωση

Επιπλέον επιχείρησε  να εντοπίσει τα προβλήματα που προέκυψαν, τους δεσμούς που πρέπει να καλυφθούν και τους τρόπους ανταπόκρισης που θα προκρίνει η ΕΕ και τα κράτη μέλη. Θα διερευνηθεί επίσης ο ρόλος και η θέση της Ελλάδας σε αυτές τις εξελίξεις. Οι ομιλητές των θεματικών συνεδριών ήταν μεταξύ άλλων καθηγητές από τα πανεπιστήμια της πόλης, υπεύθυνοι χάραξης πολιτικοί, δημοσιογράφοι.

Ads

Toν κεντρικό συντονισμό είχαν η Δέσποινα Συρρή και ο Λιούμπισα Βρέντσεφ της ΣΥΜΒΙΩΣΙΣ ενώ οι εργασίες έγιναν στην αίθουσα του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

image

image

image

image

image

image