Στο εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα οι 8 συλληφθέντες – μέλη του ΠΑΜΕ, από την επίθεση της αστυνομίας στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Ads

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της μεγάλης χθεσινής απεργιακής πορείας, η οποία είχε και αντιπολεμικά αιτήματα, διαδηλωτές προσέγγισαν ΝΑΤΟϊκά οχήματα που είχαν ξεφορτωθεί νωρίτερα στο Λιμάνι, πέταξαν κόκκινες μπογιές και έγραψαν πάνω τους «Killers go home», με αποτέλεσμα τα ΜΑΤ να ρίξουν χημικά και να επιτεθούν, προχωρώντας σε 10 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 8 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Οι 8 κατηγορούνται για απείθεια, ελευθέρωση φυλακισμένου, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βία κατά υπαλλήλων, για παράβαση του νόμου περι όπλων και του νόμου περι φωτοβολίδων καθώς και για οπλοχρησία.

Αρχικά θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, όπου οι συνήγοροι τους θα ζητήσουν να μην περάσουν αυτόφωρο, δηλαδή να οριστεί τακτική δικάσιμος και να αφεθούν ελεύθεροι.

Ads

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο Ευθύμης Δημάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ που εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο τραυματισμένος, με αιμάτωμα στο κεφάλι και τραύματα στο πρόσωπο, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος αφού προηγουμένως του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες.

Εργατικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και άλλοι φορείς πρχωρούν σε συγκέντρωση στα δικαστήρια σήμερα στις 10 το πρωί απαιτώντας την απελευθέρωση των 8 συλληφθέντων.

Το ΠΑΜΕ τονίζει ότι «η τρομοκρατία κυβέρνησης ΝΑΤΟ δεν θα περάσει» και προσθέτει:

«Η ξεφτίλα της κυβέρνησης που προστατεύει τους ΝΑΤΟικούς δολοφόνους, και χτυπάει απεργούς, δένει με χειροπέδες τραυματίες μέσα στο νοσοκομείο, δεν θα μείνει αναπάντητη. Δεν δεχόμαστε οι συνάδελφοι μας να σέρνονται στα δικαστήρια επειδή αρνήθηκαν να διαλέξουμε στρατόπεδο ληστών. Απαιτούμε να αποσυρθούν όλες οι ψεύτικες κατηγορίες, να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες».