Το Υπουργείο Υγείας με απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού, Μίνας Γκάγκα αποφάσισε σε συνεννόηση με την Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας να στείλει 5 εντατικολόγους από νοσοκομεία της Αττικής στην Θεσσαλονίκη.

Ads

Διαβάστε επίσης: «Εμπόλεμη ζώνη» τα νοσοκομεία σε Θεσσαλονίκη – Κεντρική Μακεδονία: Υπερπλήρεις οι ΜΕΘ

Αυτό έγινε λόγω της πληρότητας 100% που έχουν οι ΜΕΘ στην Βόρεια Ελλάδα. Οι πέντε εντατικολόγοι θα μετακινηθούν στο νοσοκομείο “Παπανικολάου” της Θεσσαλονίκης, ώστε να βοηθήσουν στα περιστατικά κορονοϊού.

Παράλλλα, ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο “Παπανικολάου” δήλωσε ότι  εφημερία  ξεκίνησε, χωρίς ούτε ένα κρεβάτι διαθέσιμο και με όλες τις κλίνες ΜΕΘ καλυμμένες με ανεμβολίαστους.

Ads

Επιπλέον, στο Νοσοκομείο “Παπαγεωρίου” στην τελευταία εφημερία είχε εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό και 5 διασωληνωμένοι βρίσκονται εκτός ΜΕΘ.

Ο κ. Καπραβέλος δήλωσε ότι «Η κατάσταση ξεφεύγει. Είναι χειρότερη από ό,τι ήταν πέρυσι τέτοια εποχή» είπε και εξήγησε ότι για να ανταποκριθεί το νοσοκομείο στις αυξημένες ανάγκες, «κλίνες προστίθενται συνεχώς.  Όπου μπορούν να μπουν ένα μόνιτορ και ένας αναπνευστήρας μπαίνουν».

Ο ίδιος τόνισε ότι «αυτά που έρχονται θα είναι χειρότερα» και χαρακτήρισε λάθος την κυβερνητική απόφαση για διεξαγωγή των πρόσφατων εορταστικών εκδηλώσεων.