Εισαγγελική παρέμβαση έφερε το περιστατικό που έλαβε χώρα στην Θεσσαλονίκη την Παρασκευή όπου μαθήτριες που κρατούσαν σημαίες ΛΟΑΤΚΙ δέχτηκαν λεκτική επίθεση και απειλές από άλλους μαθητές, ενώ ους έσκισαν και τις σημαίες. 

Ads

Σύμφωνα με το GRTimes o εισαγγελέας ζήτησε την προκαταρκτική εξέταση για την ομοφοβική επίθεση στο γυμνάσιο της Θεσσαλονίκης, ώστε να εξακριβωθεί αν προκύπτουν τα αδικήματα της φθοράς, της παράνομης βίας ή και άλλων αδικημάτων. Μάλιστα, στο πλαίσιο της έρευνας θα ζητηθούν οι καταθέσεις μαθητών, καθηγητών και γονέων.

Η επίθεση 

Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με το GRTimes.gr, μέσα στην σχολική αίθουσα, όπου έγινε η ανταλλαγή δώρων, παρουσία καθηγητή. Όταν μία από τις δύο μαθήτριες έδωσε σε συμμαθήτριά της τα σημαιάκια, κάποιοι από τους συμμαθητές τους αντέδρασαν. Οι αντιδράσεις δεν σταμάτησαν εκεί.

Ads

Την ώρα του διαλείμματος, μία ομάδα μαθητών φέρεται να έσκισε κάποιες από τις σημαίες, να επιτέθηκε λεκτικά εναντίον τους, να τις απείλησε και να χρησιμοποίησε ανάρμοστες φράσεις, ενώ φαίνεται ότι φώναζε: «Δε χωρά η ομοφυλοφιλία στην Ελλάδα!».

Τέλος, οι γονείς των δύο μαθητριών κατήγγειλαν το περιστατικό, καθώς εκφράζουν φόβους για την ασφάλεια των παιδιών τους, κατά την παραμονή τους στο σχολείο.