Βίντεο ντοκουμέντο στο οποίο αποτυπώνεται η υπερβολική ταχύτητα του αυτοκινήτου, ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν χτυπήσει τη μηχανή στην οποία επέβαινε ο 47χρονος διανομέας στη Θεσσαλονίκη, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το newsit.gr. 

Ads

Το τροχαίο δυστύχημα συνέβη μερικά λεπτά πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, όταν το σπορ αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 21χρονος επί της οδού Γεωργίου Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη, χτύπησε τον διανομέα. 

Οι εικόνες που κατέγραψε η κάμερα ασφάλειας καταστήματος στη οδό Γεωργίου Παπανδρέου λίγα μέτρα πριν συμβεί το δυστύχημα, δείχνει γιατί δεν αποτράπηκε το μοιραίο γεγονός, αφού το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 21χρονος περνάει σαν σφαίρα μπροστά από την κάμερα του καταστήματος.

Τρία δευτερόλεπτα αργότερα θα χτυπήσει το 47χρονο ντελιβερά, πατέρα δύο παιδιών και θα τον σκοτώσει στη συμβολή των οδών Γεωργίου Παπανδρέου και 25ης Μαρτίου.

Ads

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, εκείνη την ώρα στο σημείο του δυστυχήματος βρίσκονταν πεζή αλλά και άτομα που εργάζονταν στα καταστήματα. Από τη σφοδρή σύγκρουση πολλοί είναι αυτοί που όπως φαίνεται και στο βίντεο θα κινηθούν αμέσως προς το σημείο του δυστυχήματος, με κάποιος από αυτούς να κρατούν το κεφάλι τους.  

Κινητοποίηση των διανομέων

Συγκέντρωση μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το πρωί διανομείς, αποτίοντας φόρο τιμής στη μνήμη του 47χρονου συναδέλφου τους που έχασε τη ζωή του τα μεσάνυχτα του περασμένου Σαββάτου, όταν παρασύρθηκε από Ι.Χ. αυτοκίνητο, στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου με Γ. Παπανδρέου.

Σε δηλώσεις που έκαναν εκπρόσωποί τους, στάθηκαν -μεταξύ άλλων- στις επικίνδυνες συνθήκες που βιώνουν καθημερινά στους δρόμους οι εργαζόμενοι στον κλάδο, τονίζοντας την ανάγκη να ληφθούν μέτρα για να μπορούν να εργάζονται σε πιο ασφαλείς συνθήκες. Μετά τη συγκέντρωση οι διανομείς έκαναν μηχανοκίνητη πορεία σε δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 21χρονος οδηγός

Στο μεταξύ, ο 21 ετών οδηγός του αυτοκινήτου αφέθηκε χθες, Κυριακή, ελεύθερος με προφορική εντολή εισαγγελέα ενόψει της ολοκλήρωσης της προανάκρισης που διενεργεί η Τροχαία για να ρίξει «φως» στις ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το δυστύχημα.

Στο πλαίσιο αυτό, η Τροχαία συγκεντρώνει υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, ενώ αναμένονται τόσο τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που διενεργούνται στον νεαρό οδηγό, όσο και η ιατροδικαστική έκθεση με τα ευρήματα στη σορό του άτυχου διανομέα.

Οι έρευνες της τροχαίας

Η τροχαία καλείται να βρει απάντηση σε δύο ερωτήματα. Πρώτο αν ο οδηγός παραβίασε κόκκινους σηματοδότες και δεύτερον εάν βρισκόταν σε κόντρα με άλλο όχημα, όπως έχει καταγγελθεί. 

Σύμφωνα με πηγές της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, από τα μέχρι στιγμής δεδομένα της δικογραφίας δεν επιβεβαιώνεται ούτε το πρώτο ούτε το δεύτερο ενδεχόμενο. Κατά τις ίδιες πηγές, προκύπτει με βάση τη δικογραφία ότι ο οδηγός, δεν έφερε δίπλωμα οδήγησης, κι ότι προς στιγμήν εγκατέλειψε το σημείο του δυστυχήματος αλλά στη συνέχεια επέστρεψε στο σημείο του συμβάντος και παραδόθηκε στις Αρχές.

Με την ολοκλήρωση της προανάκρισης, η δικογραφία θα διαβιβαστεί στις εισαγγελικές αρχές για τον καταλογισμό των ποινικών ευθυνών εις βάρος του οδηγού.