Περίπου δέκα παιδιά απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Θεσσαλονίκης (ΠΑΑΠΑΘ) «Ο Άγιος Δημήτριος», του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, επί της οδού Τζων Κένεντυ στην Πυλαία της Θεσσαλονίκης, όπου είχαν εγκλωβιστεί μετά το ξέσπασμα πυρκαγιάς τη νύχτα της Δευτέρας.

Ads

Η μικρής έκτασης φωτιά περιορίστηκε στον ισόγειο χώρο της μονάδας.

Σήμερα, γιατρός εξέτασε προληπτικά όλα τα παιδιά. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η φωτιά προκάλεσε μικρές ζημιές που αναμένεται να αποκατασταθούν άμεσα.

Η πρόεδρος του Κέντρου, Βασιλική Νάκου, υποστήριξε πως «η πρόνοια μας να τοποθετήσουμε μόλις πέρσι, το 2020, σύστημα πυρόσβεσης όσο και η άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής που έδρασε με επαγγελματισμό, συνέβαλαν ώστε σήμερα να μην αποτελεί είδηση η φωτιά, που σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία φαίνεται ότι προκλήθηκε από κάποιο βραχυκύκλωμα.

Ads

»Αναμένουμε το πόρισμα. Σημασία έχει ότι οι ωφελούμενοι είναι όλοι καλά στην υγεία τους και σύντομα θα επιστρέψουν στην κανονικότητα τους. Βρεθήκαμε όλοι στο σημείο την ίδια στιγμή και όλα έγιναν με τάξη και σύμφωνα με τους κανόνες εκκένωσης, χωρίς να κινδυνεύσει κάποιος. Ευχαριστώ τους εργαζόμενους για την ψύχραιμη και άμεση συμβολή τους».