Είκοσι κρούσματα εντοπίστηκαν σε γηροκομείο στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης, με τα 17 εξ’ αυτών, να αφορούν ηλικιωμένους, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί για νοσηλεία σε μια πτέρυγα του γηροκομείου.

Ads

Πιο συγκεκριμένα, επρόκειτο για το γηροκομείο «Διαμαντίδειος Στέγη» της Μέριμνας Ποντίων Κυριών, με την κυρία Δημητριάτου, πρόεδρο της Μέριμνας Ποντίων Κυριών, να αναφέρει στη «Μακεδονία», πως τα κρούσματα εντοπίστηκαν έπειτα από τον καθιερωμένο τακτικό έλεγχο που πραγματοποιείται κάθε εβδομάδα.

Από τη μια λοιπόν, οι τρεις εργαζόμενοι που διαγνώσθηκαν θετικοί, έχουν απομονωθεί στις οικίες τους, χωρίς να βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Από την άλλη, οι 17 ηλικιωμένοι, βρίσκονται σε πτέρυγα της Διαμαντιδείου Στέγης, λόγω έλλειψης διαθέσιμων κλινών στα νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας, η οποία βέβαια τηρεί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές, σύμφωνα με την κυρία Δημητριάδου, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως κανείς τους δεν έχει παρουσιάσει βαριά συμπτώματα του κορονοϊού.

Ads

Όσον αφορά τους υπόλοιπους τρόφιμους του νοσοκομείου, συνεχίζουν κανονικά την καθημερινότητα τους, δίχως να έρχονται ασφαλώς σε επαφή με τους νοσούντες.