Για θεσμική υποκρισία κι έλλειψη θέλησης να ριχτεί φως, έκανε λόγο ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, μετά τη σημερινή του κατάθεση στον εισαγγελέα σχετικά με τις καταγγελίες περί απόπειρας εξαγοράς ψήφων βουλευτών για να επιτευχθεί «αναίμακτα» η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ads

«Αντί να στηρίζεται η δημοκρατική αρχή της διαφάνειας, αίρεται το αξιόποινο και μάλιστα αναδρομικά σε υποθέσεις όπως Σίμενς, λίστα Λαγκάρντ και άλλες. Αν υπήρχε πολιτική θέληση για άπλετο φως θα είχαν αντιμετωπιστεί πολλά προβλήματα και δεν θα συνεχίζονταν οι πρακτικές άσκησης που αποτελούν θεσμική υποκρισία» είπε ο κ. Κωνσταντόπουλος.

«Τόσο σε σχετικές δηλώσεις μου όσο και στον εισαγγελέα τόνισα την υποχρέωση της Κυβέρνησης να εξηγήσει τι εννοούσε όταν έλεγε ότι, είναι δεδομένοι ή θα βρεθούν οι 180 βουλευτές αμέσως και αφού έκλεισε βιαστικά τη Βουλή», υποστήριξε ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού.

Νωρίτερα, στον εισσαγελέα κατέθεσε και ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Γιάννης Πανούσης, ο οποίος δήλωσε ότι δεν έχει απτά στοιχεία για την υπόθεση της εξαγοράς βουλευτών και πως οι όποιες αναφορές του έγιναν υπό το επιστημονικό πρίσμα, λόγω του διάχυτου κλίματος διαφθοράς που επικρατεί.

Ads