Η υπόθεση της αγοράς των F-35 αλλά και μια ιδιότυπη αναμέτρηση των περιόδων Σημίτη – Καραμανλή ήρθαν στο προσκήνιο μέσα από το «θερμό επεισόδιο» Πάνου Καμμένου και Θανάση Θεοχαρόπουλου στη Βουλή.

Ads

Η κόντρα ξέσπασε μετά την ερώτηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ για το ενδεχόμενο προώθησης νέων εξοπλιστικών προγραμμάτων – προοπτική, την οποία δεν απέκλεισε ο υπουργός Αμυνας τονίζοντας πάντως ότι η οποιαδήποτε ενέργεια γίνει θα πρέπει να έχει την έγκριση της Βουλής.

Συγκεκριμένα, ο Πάνος Καμμένος είπε ότι έχει διαβιβαστεί στις ΗΠΑ διπλό αίτημα από τη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών για την αναβάθμιση των F-16 και για την ενδεχόμενη απόκτηση F-35 και αναμένεται απάντηση τόσο για το κόστος όσο και για την διαθεσιμότητα από την αμερικανική πλευρά.

Η συζήτηση, ωστόσο, εξετράπη στις παλαιές «αμαρτίες» των εξοπλιστικών προγραμμάτων αλλά και στις ευθύνες που έχουν για την οικονομική κρίση οι κυβερνήσεις Σημίτη και Καραμανλή.

Ads

Ο Πάνος Καμμένος επιτέθηκε στον Θανάση Θεοχαρόπουλο και το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως όποια δικογραφία κι αν ανοίξει κανείς για εξοπλιστικά βρίσκει μέσα στελέχη του ΠΑΣΟΚ: «Ληστέψατε την Ελλάδα, πρέπει να ντρέπεστε και να απολογείστε» εξερράγη ο υπουργός Αμυνας, φθάνοντας μάλιστα μέχρι την εποχή Βαρουφάκη: «Και ο Βαρουφάκης στέλεχος ΠΑΣΟΚ ήταν, όπου ανοίγει δικογραφία όλο το ΠΑΣΟΚ είναι μέσα», είπε.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, από την πλευρά του, κατηγόρησε τον Πάνο Καμμένο γι εμπρηστική στάση και δηλώσεις στα εθνικά θέματα λέγοντας:«Χρειάζεται υπευθυνότητα και σοβαρότητα οχι τυχοδιωκτισμοί. Πως αντιδράσατε στην προκλητικότητα των Τούρκων; Ρίξατε λάδι στη φωτιά. Είστε  απρόβλεπτος παράγοντας, οι αντιδράσεις σας προκαλούν περισσότερο όξυνση, πρέπει να σοβαρευτείτε, τα εθνικά θέματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με ψυχραιμία».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είπε ακόμη στον Πάνο Καμμένο ότι και ο ίδιος φέρει ευθύνες για την κρίση λόγω της θητείας του στην κυβέρνηση Καραμανλή: «Φταίτε εσεις για την οικονομική κρίση είσασταν τόσα  χρόνια υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή, που οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή και τα μνημόνια».

Στο σημείο αυτό οι τόνοι ανέβηκαν κατακόρυφα με τον Πάνο Καμμένο να φωνάζει ««Κάτσε κάτω ρε, κάτσε κάτω» και τον Θανάση Θεοχαρόπουλο να απαντά: «Οχι σε μένα αυτά. Αυτά εκεί που σας πάιρνει. Ντροπή σας που καταστρέψατε τη χώρα. Ντροπή που μιλάτε έτσι για την ανανεωτική αριστερά εσείς ένας εκπρόσωπος της εθνικολαικιστικής δεξιάς».