Ο επικεφαλής του Ποταμιού μιλώντας στο κανάλι «Best TV» δήλωσε πως ο νέος πολιτικός φορέας, η δημιουργία του οποίου βρίσκεται στα σκαριά, θα συνεργαστεί με οποιοδήποτε κόμμα βγει πρώτο στις εκλογές. Επίσης δήλωσε πως τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στο νέο φορέα θα διαλυθούν καθώς το νέο κόμμα θα πρέπει να είναι «ενιαίο». «Θα υπάρξουν φάσεις ενοποίησης. Θα γίνει σταδιακά αλλά στο τέλος ο νέος φορέας θα αποκτήσει ενιαία ταυτότητα».

Ads

«Δεν θα αφήσουμε τη χώρα ακυβέρνητη. Δεν είμαστε εμείς που λέμε “βγάλτε εσείς τα κάστανα από τη φωτιά” για να μαζεύουμε εμείς ψήφους. Εμείς λέμε ότι είναι αναγκαίο να κυβερνηθεί η χώρα σταθερά προοδευτικά», δήλωσε.

Σημειώνεται πως το ζήτημα της μετεκλογικής συνεργασίας αποτελεί ένα από τα σημεία αντιπαράθεσης μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία του νέου κόμματος.

«Δεν υπάρχουν αριστερές και δεξιές λύσεις. […] Να λύσουμε τα προβλήματα με τολμηρές επεμβάσεις, να δανειστούμε λύσεις είτε από την κεντροαριστερή, είτε από την κεντροδεξιά σκέψη», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ads

Επιπλέον ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε πως τα κόμματα που θα συμμετέχουν στο νέο φορέα σταδιακά θα διαλυθούν, ώστε να γίνει «ενιαίος». Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν θα είναι ένας πολυκομματικός φορέας, ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε κατηγορηματικά: «Όχι, θα είναι ένας ενιαίος πολιτικός φορέας. Προφανώς στην ενοποίηση θα πάμε σταδιακά […] έτσι ώστε ο καινούργιος οργανισμός να αποκτήσει κάποια στιγμή την ενιαία του ταυτότητα».