Το νέο δεν είναι πανωσήκωμα για να το κάνουμε σε ένα βράδυ, θέλει γερά θεμέλια, είναι η απάντηση του Σταύρου Θεοδωράκη στα δημοσιεύματα που παρουσιάζουν ως τελειωμένη τη συμφωνία μεταξύ Ποταμιού και ΠΑΣΟΚ για τη δημιουργία ενός ενιαίου πολιτικού φορέα.

Ads

Επιπλέον, σχετικά με τη δήλωση της Φώφης Γεννηματά, πως το φθινόπωρο είναι το απώτερο χρονικό όριο για την εκλογή του νέου αρχηγού, ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στη Real, σημειώνει πως η ιστορία δεν γράφεται σύμφωνα με τους σχεδιασμούς των κομματικών επιτελείων και ούτε οι φιλελεύθεροι και οι σοσιαλδημοκράτες δέχονται τελεσίγραφα.

Ακόμη, σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά, τονίζει ότι «το σημαντικό είναι να δημιουργήσουμε κάτι καινούργιο και τολμηρό. Να νικήσουμε τους λαϊκιστές και τους παλαιοκομματικούς που λυμαίνονται τη χώρα, όχι μόνο τώρα αλλά για δεκαετίες. Αν όλοι οι εκσυγχρονιστές αποφασίσουμε να μπούμε σε αυτή τη μάχη, τότε ναι θα είμαι και εγώ εκεί».

«Η συμπόρευση του ΠΑΣΟΚ με το Ποτάμι δεν είναι αρκετή», δηλώνει, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Εμείς θέλουμε να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια όλοι αυτοί που έχουν απομακρυνθεί από την πολιτική. Οι νέοι μας που απέχουν. Οι πολίτες που δυσανασχετούν με τους κομματικούς μηχανισμούς εξουσίας. Μερικοί βολεύονται με το άθροισμα ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι. Εμείς όχι. Το θέμα εν ολίγοις είναι να σηκώσουμε τον κόσμο από το καναπέ του. Για αυτό προσπαθεί το Ποτάμι και οι σύμμαχοι του. Μεθοδικά, ψύχραιμα και χωρίς επικοινωνιακές παράτες».

Ads