Σε μια δήλωση, που εκλαμβάνεται ως έμμεση απάντηση στις παρασκηνιακές διεργασίες, τα «μυστικά δείπνα» και τη δραστηριοποίηση πρώην ηγετικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, έκανε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στη Real News.

Ads

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με δημοσίευμα των Νέων,  ο Γιάννης Στουρνάρας βολιδοσκοπήθηκε για να ηγηθεί του χώρου κατά τη διάρκεια ενός δείπνου που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του πρώην υπουργού Βασίλη Κοντογιαννόπουλου και στο οποίο εκτός από τον οικοδεσπότη συμμετείχαν οι Κώστας Σημίτης, Πάγκαλος, Αννα Διαμαντοπούλου, Τάσος Γιαννίτσης, Γιώργος Φλωρίδης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Γιάννης Στουρνάρας. «Πρέπει να αποφασίσεις. Θες να γίνεις πρωθυπουργός ή να μείνεις υπάλληλος;», φέρεται να του είπε ο Πάγκαλος, με τον Γιάννη Στουρνάρα πάντως να απαντάει αρνητικά.

Ο Σταύρος Θεοσωράκης αναφερόμενος στη δημιουργία του νέου πολιτικού φορέα για τον οποίο έχει ξεκινήσει διάλογος τους τελευταίους μήνες μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού σημείωσε πως «η κοινωνία αναζητά νέες ιδέες και νέα πρόσωπα».

Ειδικότερα για τη συγκρότηση και τη στελέχωση του νέου φορέα είπε πως «οι απογοητευμένοι ψηφοφόροι του κ. Τσίπρα δεν θα στραφούν αναγκαστικά πίσω στα κόμματα που οδήγησαν την κοινωνία στη σημερινή κατάσταση». «Εάν ο κόσμος δει στην πρώτη γραμμή του “νέου Κινήματος” όλους αυτούς που πρωταγωνίστησαν στα λάθη του παρελθόντος, τότε δεν θα έρθει».

Ads

Συγκεκριμένα τόνισε για τους πρώην υπουργούς και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ: «Κάποιοι είναι αξιόλογοι και μπορούν να συμμετέχουν αλλά να μην οδηγούν. Κάποιοι πρέπει να βγουν στη σύνταξη».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης απέρριψε το ενδεχόμενο το Ποτάμι να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ ερωτηθείς για τη ΝΔ είπε πως «είναι ένα συντηρητικό κόμμα με μεγάλες ευθύνες για τη χρεοκοπία της χώρας. Μπορεί να έχει κάποιους ανθρώπους που πιστεύουν πλέον στις μεγάλες αλλαγές αλλά η λύση δεν θα έρθει με ξαναζεσταμένες συνταγές».