Αν το Ποτάμι ήθελε, θα είχε ήδη παρουσία μέσα στη Βουλή και μάλιστα με περισσότερους από δύο ή τρεις βουλευτές, είπε ο επικεφαλής του κόμματος, Σταύρος Θεοδωράκης, προσθέτοντας ωστόσο ότι «δεν θα ήταν ηθικά πρέπον ένα κόμμα που δεν έχει κατέβει στις εκλογές να έχει βουλευτές».

Ads

Σε ό,τι αφορά τους βουλευτές που συνομιλούν με το Ποτάμι, ο Στ. Θεοδωράκης, μιλώντας στο Mega, είπε πως τους ενώνουν κοινοί προβληματισμοί και πως συζητούν «όχι για το τί πρέπει να γίνει μέσα στο κόμμα, αλλά μέσα στην κοινωνία», ενώ ερωτηθείς αν θεωρεί «δικούς του» τον ανεξάρτητο βουλευτή Πέτρο Τατσόπουλο και το βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Γρηγόρη Ψαριανό, σημείωσε πως «ο καθένας έχει τη δική του πολιτική ευθύνη». Σημειώνεται ότι και οι δυο προαναφερθέντες ήταν παρόντες στην έναρξη του Συνεδρίου του κόμματος. 

Όσον αφορά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είπε ότι αν και το Ποτάμι δημοσκοπικά το συμφέρει να γίνουν εκλογές ο ίδιος είναι «θεσμικός όπως και η πλειοψηφία του ελληνικού λαού» και συνεπώς πρέπει να εκλεγεί ο ΠτΔ από την παρούσα Βουλή. Μάλιστα, θα πρέπει να είναι ένα πρόσωπο ενωτικό και όχι να έχει βγει από «τα κομματικά ντουλάπια» σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ποταμιού.