Το γιατί συμμετέχει στις εκλογές για την ανάδειξη ηγέτη της Κεντροαριστεράς προσπάθησε να εξηγήσει στα στελέχη του Ποταμιού ο συνιδρυτής του. Με διαφωνίες η έγκριση της υποψηφιότητάς του

Ads

Στην αρχή της ομιλίας του, ο Σταύρος Θεοδωράκης χρησιμοποίησε το πρώτο ενικό πρόσωπο για να «ξανασυστηθεί» στους συνοδοιπόρους του και να τονίσει τις αξίες του.

Στη συνέχεια, επέστρεψε στο πρώτο πληθυντικό, για να μιλήσει για όσα νέα έφερε η ίδρυση του Ποταμιού το 2014 στην ελληνική πολιτική σκηνή, για να επιστρέψει ξανά στο πρώτο ενικό, ζητώντας, εμμέσως πλην σαφώς, τη στήριξή του για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς.

«Πιστεύω στο προοδευτικό Κέντρο, στην παράταξη εκείνη, που από τα χρόνια του Ελευθέριου Βενιζέλου, πάλευε για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Έλεγε όχι στις ακρότητες και ναι στη σύνθεση των απόψεων. Συνδύαζε την ανάπτυξη με την κοινωνική δικαιοσύνη», ανέφερε στην ομιλία του στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων ο Σταύρος Θεοδωράκης 

Ads

«Το δίλημμα είναι απλό: Θέλουμε μικρές πόρτες ή μεγάλες ανοιχτές πόρτες; Θέλουμε να ψηφίσει η κοινωνία ή αρκούμαστε στους φανατικούς; Εμείς μπήκαμε σε αυτόν τον αγώνα, για να διεκδικήσουμε το μεγάλο, και όχι για να μοιρασθούμε το μικρό. Χρειαζόμαστε λοιπόν μια ανοιχτή διαδικασία. Όχι μόνο για τα κομματικά μέλη, αλλά και για τους φίλους, αλλά και για εκείνους που φλερτάρουν με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Και δεν πρέπει να υψώσουμε το παραμικρό τείχος σε όλους αυτούς, αλλά πρέπει να τους φέρουμε κοντά μας. Οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση δείχνει υστεροβουλία και μικροκομματικούς υπολογισμούς» τόνισε για την εκλογική διαδικασία ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Της ομιλίας προηγήθηκε κλειστή συνεδρίαση της Μεγάλης Συνέλευσης του Ποταμιού όπου εγκρίθηκε αλλά με διαφωνίες η υποψηφιότητα του Θεοδωράκη.