«Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές τώρα. Χρειάζεται μεγάλες αλλαγές, μία νέα συμφωνία» δηλώνει ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης. 

Ads

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, τονίζει ότι δεν χρειάζονται εκλογές εάν δεν κλείσει ο κύκλος των αξιολογήσεων και η χρηματοδότηση της χώρας. 

«Χρειάζονται μεγάλες αλλαγές. Ένα new deal», υποστηρίζει ο κ. Θεοδωράκης. Δηλώνει επίσης ανοιχτός στη συζήτηση για την αλλαγή του εκλογικού νόμου. 

Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση, ο επικεφαλής του Ποταμιού την κατηγορεί ότι καθυστερεί σημαντικά στις αλλαγές που απαιτούνται για να βγει η χώρα από τα Μνημόνια με αποτέλεσμα να υποχρεώνεται σε υπερφορολόγηση που επιβαρύνει την κοινωνία. 

Ads

Αναφορικά με τη συγκέντρωση «Παραιτηθείτε», στο Σύνταγμα, τονίζει ότι οι βουλευτές και τα στελέχη του Ποταμιού είναι ελεύθερα να πάνε. 

Καθιστά σαφές ότι δεν πρόκειται το Ποτάμι να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ και στέλνει μήνυμα στο ΠΑΣΟΚ και τις άλλες δυνάμεις του κεντρώου χώρου ότι το Ποτάμι επιθυμεί να συνεργαστούν για μια μεγάλη εκσυγχρονιστική και μεταρρυθμιστική παράταξη. Αφήνει επίσης ανοικτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την ηγεσία της νέας παράταξης.