Ο Λάκης Λαζόπουλος κάνει «χοντροκομμένη προπαγάνδα», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύθηκε το Μ. Σάββατο, την ίδια μέρα με επιστολή του ηθοποιού, στην οποία υπάρχουν αιχμές για τον επικεφαλής του Ποταμιού.

Ads

Απαντώντας σε ερώτηση, στην Espresso, για το εάν ενοχλείται από τη σάτιρα, ο Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε ότι είναι φίλος πολλών τηλεοπτικών προσώπων που κάνουν σάτιρα. Για τον Λάκη Λαζόπουλο, ωστόσο ανέφερε: «Ο Λαζόπουλος δεν κάνει πια σάτιρα. Κάνει πολιτική προπαγάνδα και μάλλον χοντροκομμένη».

Σε ό, τι αφορά τον Νίκο Δήμου και τις αναφορές τους στο Άγιο Φως, ο Στ. Θεοδωράκης επανέλαβε ότι ξεκαθάρισε πως συγγραφέας εκφράζει προσωπικές του απόψεις και δεν είναι στέλεχος και δεν είναι εκπρόσωπος του Ποταμιού.

Σε ερώτηση αν θα ζητήσει εθνικές εκλογές, στην περίπτωση που στις ευρωεκλογές το Ποτάμι λάβει διψήφιο ποσοστό, ο δημοσιογράφος  ανέφερε ότι αυτό θα ήταν ανεύθυνο, καθώς «ο κόσμος ψηφίζει για ευρωβουλευτές, δεν ψηφίζει για να ρίξει ή για να επιβραβεύσει την κυβέρνηση».

Ads

Για κρίση υποστήριξε πως «τα μνημόνια τέλειωσαν. Και, τέλος πάντων, δεν μου αρέσει ο ρόλος του κακού μαθητή που ο γυμνασιάρχης τον βάζει τιμωρία. Οι ίδιοι οι Έλληνες θα πρέπει να κάνουν ένα εθνικό σχέδιο δράσης που θα βγάλει οριστικά από την κρίση».