Βέβαιος ότι το «ναι» θα επικρατήσει στο δημοψήφισμα της Κυριακής εμφανίστηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ, καλώντας τον πρωθυπουργό να μην πάει σε εκλογές αλλά σε κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας, όταν την Κυριακή το βράδυ θα κληθεί «να σκεφτεί υπεύθυνα» για το αύριο.

Ads

«Πιστεύω ότι αν το ‘’ναι’’ υπερισχύσει με μεγάλο ποσοστό, τότε θα μπορούμε να πετύχουμε μια καλή, αναπτυξιακή συμφωνία και την αναδιάρθρωση του χρέους», είεπ ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης κάλεσε τον πρωθυπουργό την Κυριακή το βράδυ «να σκεφθεί υπεύθυνα και να μην πάει τη χώρα σε εκλογές, όχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά γιατί δεν το αντέχει η χώρα». «Την Κυριακή το βράδυ θα πρέπει να μας ξεκαθαρίσει ο πρωθυπουργός πως θα διαχειριστεί το “ναι” που εκτιμούμε πως θα πει ο ελληνικός λαός», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης

Ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε πως θέλει μια «κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας», με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, σε περίπτωση που υπερισχύσει το «ναι» στο δημοψήφισμα. Ο παρουσιαστής της ΕΡΤ Πάνος Χαρίτος του ζήτησε να σχολιάσει την δήλωση του Μάρτιν Σουλτς, περί «κυβέρνησης τεχνοκρατών», με τον Σταύρο Θεοδωράκη να μην την σχολιάζει.

Ads

Συνεχίζοντας ζήτησε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει αν ο λαός ψηφίσει «όχι» πότε θ’ ανοίξουν οι τράπεζες. «Οι τράπεζες πιθανόν θ’ ανοίξουν τον Σεπτέμβρη και ίσως μετά από “κούρεμα”. Το “όχι” σημαίνει “κούρεμα” καταθέσεων. Ηχεί γελοία η διαβεβαίωση της κυβέρνησης ότι δεν θα υπάρξει “κούρεμα”, αφού την περασμένη Κυριακή διαβεβαίωναν ότι δεν θα κλείσουν οι τράπεζες κι αργότερα πως δεν θα υπάρξει έλεγχος κεφαλαίων» εκτίμησε ο Στεύρος Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού τέλος, ανέφερε ότι «τη Δευτέρα θα υποβάλουμε συγκεκριμένη πρόταση και για τη διαπραγμάτευση και για τη διακυβέρνηση της χώρας. Δεν μπορεί σήμερα το Ποτάμι, όταν εκκρεμεί το δημοψήφισμα, να προτείνει αλλαγές υπουργών στον κ. Τσίπρα. Όταν ο λαός αποφασίσει και ο κ. Τσίπρας αισθανθεί την ανάγκη να μας ακούσει, θα είμαστε εδώ».