Πόλεμος “επί προσωπικού” ξεσπά ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Ποτάμι για τις σπατάλες στην ΕΡΤ, με τον Σταύρο Θεοδωράκη να αντεπιτίθεται στοχεύοντας τον Κώστα Αρβανίτη και τον Κώστα Βαξεβάνη.

Ads

Η κόντρα ξεκίνησε όταν ο Ποτάμι κατήγγειλε πως το νομοσχέδιο για την ανασύσταση της ΕΡΤ δημιουργεί ένα “απόλυτα ελεγχόμενο” φορέα και επιμένει στις συνταγές του παρελθόντος.

Απαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ, άφησε αιχμές για προκλητικές δαπάνες στις μικτές παραγωγές του παρελθόντος, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι στο Ποτάμι “γνωρίζουν” τις σπατάλες αυτές.
“Για να μάθει για τις σπατάλες ο ΣΥΡΙΖΑ να ρωτήσει κάποια στελέχη του – ας ξεκινήσει από τον Κώστα Αρβανίτη και τον Κώστα Βαξεβάνη”, ανταπαντά τώρα το Ποτάμι, βάζοντας νέα φωτιά στην κόντρα.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση του Ποταμιού αναφέρεται:

“Από τον ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκαν αν το Ποτάμι γνωρίζει τις σπατάλες, που έγιναν στην ΕΡΤ. Και βέβαια τις γνωρίζουμε και έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις ώστε να μην επαναληφθούν. Αλλά πριν ο ΣΥΡΙΖΑ απευθυνθεί στο Ποτάμι για να μάθει για τις σπατάλες, θα μπορούσε να ρωτήσει κάποια από τα στελέχη του, που σήμερα δραστηριοποιούνται στα κομματικά ΜΜΕ αλλά την περασμένη δεκαετία δούλευαν στην ΕΡΤ ΑΕ. Ας ξεκινήσει από τον Κώστα Αρβανίτη και τον Κώστα Βαξεβάνη, οι οποίοι όπως ήδη έχουν ενημερώσει τους εργαζόμενους στο «Κόκκινο», ετοιμάζονται να διαδραματίσουν σοβαρό ρόλο στην καινούργια ΕΡΤ. Αν δεν βρουν άκρη με τα δύο αυτά συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εμείς είμαστε στην διάθεσή τους και για να τους υποδείξουμε και άλλα στελέχη τους, που πρωταγωνιστούν σήμερα στην επικοινωνιακή στρατηγική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και είχαν για χρόνια προσφέρει τις υπηρεσίες τους στην ΕΡΤ ΑΕ. Κατά τα λοιπά περιμένουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ και μια ουσιαστική απάντηση στην κριτική που κάναμε στο νομοσχέδιο”.

Ads

Στην δική του ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ τόνιζε: “Τώρα ξεκίνησε η διαβούλευση σχετικά με ν/σ για την ΕΡΤ και οι προτάσεις όλων των κομμάτων είναι παραπάνω από χρήσιμες. Φανταζόμαστε ότι το ‘Ποτάμι’ συμμερίζεται την αναγκαιότητα ύπαρξης μιας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης χωρίς τις σπατάλες του παρελθόντος, χωρίς τους παχυλούς μισθούς των διευθυντικών στελεχών, χωρίς τις προκλητικές δαπάνες στις μικτές παραγωγές, πράγματα τα οποία είμαστε σίγουροι ότι και οι ίδιοι τα γνωρίζουν”.

Η κόντρα Θεοδωράκη – ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την ΕΡΤ έχει ξεκινήσει από τις πρώτες μέρες της νέας κυβέρνησης, με την σκληρή αντιπαράθεση που είχαν στη Βουλή ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Πάνος Καμμένος. Τότε, ο Πάνος Καμμένος είχε κατηγορήσει τον Σταύρο Θεοδωράκη ότι έπαιρνε 20.000 για κάθε εκπομπή που έκανε στην ΕΡΤ καταγγέλοντας “επίλεκτους του συστήματος τους οποίους διόριζε το ΠΑΣΟΚ”.