«Η Ανάσταση της οικονομίας αναβάλλεται για το επόμενο Πάσχα», δήλωσε ο επικεφαλής του ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος εκτίμησε ότι «το χειρότερο δεν είναι ότι μιλάνε οι δανειστές για σκληρότερα μέτρα, το θέμα είναι ότι το έχει αποφασίσει ήδη η κυβέρνηση»

Ads

«Η εκτίμησή μου είναι ότι η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει στην αξιολόγηση και περιμένει την κατάλληλη στιγμή- ίσως ακόμη και τη Μεγάλη Εβδομάδα- να μας το ξεφουρνίσει και να μας πει “αυτά είναι τα μέτρα, δε μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Η Ανάσταση, όπως είχε πει ο κ. Τσίπρας, της οικονομίας αναβάλλεται για το επόμενο Πάσχα», είπε χαρακτηριστικά ο Στύρος Θεοδωράκης μιλώντας στο Μega.

Στη συνέχεια ερωτώμενος για το αν το Ποτάμι θα ψηφίσει κάποια από τα μέτρα της αξιολόγηση ήταν κατηγορηματικός λέγοντας: «Όχι. Και δε νομίζω ότι θα τεθεί έτσι. Θα τεθεί με το γνωστό κόλπο: ένα άρθρο και ένας νόμος», ενώ στη συνέχεια εκτίμησε ότι η συμφωνία θα ψηφιστεί από τους 153 της κυβέρνησης χωρίς να υπάρξει πρόβλημα.

«Η δική μου εκτίμηση είναι ότι πάμε σε μια πιο light αξιολόγηση με την έννοια ότι δε θέλει αυτή τη στιγμή η Ε.Ε. λόγω και της Μεγάλης Βρετανίας ακόμη μια αναταραχή. Άρα νομίζω ότι προσπαθούν με κάθε τρόπο να βοηθήσουν αυτήν τη στιγμή τον κ. Τσίπρα, να του δώσουν μια πολύ πιο light αξιολόγηση από ό,τι θα ήταν σε κανονικές συνθήκες», σημείωσε ο πρόεδρος του Ποταμιού.

Ads

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε αντίθετος σε μια τέτοια εξέλιξη. «Είναι αστείο μετά από οκτώ μήνες να έχουμε πάλι εκλογές καθώς διακυβεύονται πάρα πολλά. Το κλίμα στις Βρυξέλλες για τη χώρα μας, με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι καθόλου ευνοϊκό. Δε μπορούν να δικαιολογήσουν πώς μια χώρα, μετά από οκτώ μήνες, αναζητά κάθε φορά μια διέξοδο σε μια εκλογική μάχη ή σε ένα δημοψήφισμα», είπε.

«Άρα ας μην παίζουμε με τη φωτιά. Δε νομίζω ότι αυτή τη στιγμή η χώρα πρέπει να πάει σε εκλογές. Θα πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, να πάρουμε τα 5, 7 δις, να σταθεροποιηθεί λίγο η οικονομία της χώρας και να ανασάνει η μεσαία τάξη που διαλύεται», κατέληξε ο επικεφαλής του Ποταμιού.