Υπάρχουν επιφυλάξεις, αλλά και σημεία συμφωνίας. Θέλουμε να εστιαστούμε στα σημεία συμφωνίας. Όμως οι αποφάσεις λαμβάνονται με πραγματικές προτάσεις και όχι με συνθήματα. Περιμένουμε τις προτάσεις του κ. Τσίπρα για να αποφασίσουμε, δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα. Παράλληλα επανέλαβε την πρότασή του για “εθνική επιτροπή διαπραγμάτευσης” με την τρόικα.

Ads

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επικεντρώθηκε στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης με τους Ευρωπαίους σημειώνοντας ότι «θα θέλαμε να δούμε τι πραγματικά θέλει να διαπραγματευθεί με τους ευρωπαίους. Είμαστε διατεθειμένοι να συμμετέχουμε σε μια ελληνική επιτροπή διαπραγμάτευσης, αλλά πρέπει να δούμε τις θέσεις με τις οποίες θα διαπραγματευθούμε».

Υπογράμμισε την ανάγκη να πάει η Ελλάδα ενωμένη στο εξωτερικό «για να διευκολύνουμε το μέλλον της χώρας». Αναφορικά με το αποτέλεσμα της συνάντησης με τον Αλέξη Τσίπρα σημείωσε ότι «υπάρχουν  σημεία συμφωνίας, αλλά και πολλές επιφυλάξεις. Είναι κρίσιμο να δώσουμε μεγαλύτερη σημασία στα σημεία συμφωνίας».

Σημείωσε, πάντως, ότι το Ποτάμι δεν θα συμμετάσχει στην κυβέρνηση εξαιτίας της ύπαρξης των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε αυτή. «Η συμμετοχή ανθρώπων με λαϊκίστικες και ακροδεξιές απόψεις δεν μας βρίσκει σύμφωνους και για αυτό δεν συμμετέχουμε στην κυβέρνηση» σημείωσε χαρακτηριστικά. Ανοιχτό άφησε και το ζήτημα εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας επισημαίνοντας «θα ακούσουμε τις προτάσεις και θα αποφασίσουμε».

Ads