«Αυτό που κάνετε δεν είναι έγκλημα, είναι κάτι χειρότερο, είναι λάθος. Γιατί στο έγκλημα μπορεί να υπάρχει πάθος. Στο λάθος όμως υπάρχει υπολογισμός» ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης από το βήμα της Βουλής, απευθυνόμενος στον Σπύρο Δανέλλη. Αν και σημείωσε πως δεν πιστεύει ότι ο μέχρι πρότινος βουλευτήτ  του κόμματός του εξαγοράστηκε, έκανε λόγο για έξαρση εγωισμού και σχολίασε πως η απόφασή του για ψήφο εμπιστοσύνης είναι η κατάντια της πολιτικής.

Ads

Ο πρόεδρος του Ποταμιού υποστήριξε ότι η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αποτελούσε κόκκινη γραμμή για το κόμμα του.

Αναφέρθηκε δηκτικά και σε όλα εκείνα τα στελέχη που αποχώρησαν το Ποτάμι με προορισμό τη ΝΔ ή το ΔΗΣΥ, κάνοντας λόγο για βουλευτές που παίζουν μουσικές καρέκλες.

Το Ποτάμι είχε ξεκαθαρίσει ότι ότι δεν θα γίνει δεκανίκι κανενός, είπε ο κ. Θεοδωράκης. «Δεν συγχωνευόμαστε με κανέναν, δεν κάνουμε τα ρεπό του Καμμένου» τόνισε. 

Ads

Εξαπέλυσε πυρά κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, αναφέροντας ότι «ο σημερινός κατήφορός του αντανακλά πρακτικές του παρελθόντος».

«Ο κ. Τσίπρας δεν αναζητά πέντε που θα συμφωνήσουν σε ένα νομοσχέδιο ή μία Συμφωνία, αλλά που θα του δώσουν λευκή επιταγή» σημείωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού. «Με αυτή την τακτική η χώρα δεν πάει πουθενά» συμπλήρωσε. Ισχυρίστηκε επίσης ότι ο κ. Τσίπρας θέλει να παίζει σε διπλό ταμπλό. «Θέλει να είναι και για τους αριστερούς και για τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ. Και για τους πολιτικοποιημένους και για τους ψεκασμένους. Κυβέρνηση για όλα τα γούστα» είπε.