Η αταλάντευτη ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, το κοινωνικό κράτος που θα απαλύνει τον πόνο της ελληνικής κοινωνίας, η ανάπτυξη και η δικαιοσύνη είναι οι βάσεις, πάνω στις οποίες θα συζητήσει Το Ποτάμι για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση που θα σχηματιστεί την επομένη των εκλογών, δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στη διακαναλική συνέντευξη.

Ads

“Το Ποτάμι δεν θα είναι σε μια κυβέρνηση με αντιευρωπαϊστές, ούτε σε κυβέρνηση «σούπας», επισημαίνοντας ότι από τη Δευτέρα θα πρέπει να υπάρχει μια τίμια πρόταση προς τον ελληνικό λαό και να είμαστε έτοιμοι να μπούμε στα βαθιά για αλλαγές και διαπραγμάτευση”, είπε και πρόσθεσε: “Είμαστε υποχρεωμένοι να πάμε σε δεύτερο πλάνο και να συζητήσουμε υπεύθυνα την πορεία της χώρας”.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη έκανε λόγο για “ευχολόγιο και αναφέρθηκε στα αντιφατικά, όπως είπε, μηνύματα που δίνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πρόβλημα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει πρωτίστως ο κ. Τσίπρας”. Ανέφερε ακόμη ότι “οι κ.κ. Δραγασάκης και Σταθάκης είναι ενέσεις λογικής στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς κατά καιρούς είπαν σοβαρά πράγματα που δεν είναι μακριά από τις θέσεις του Ποταμιού”.

Εμείς, σημείωσε, έχουμε γίνει πολύ μεγάλο ρεύμα, δεν αποκλείουμε τις διαφορετικές απόψεις, αποσαφηνίζοντας ότι ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός είναι αδιαπραγμάτευτος. Επισήμανε την ανάγκη εθνικής συνεννόησης, κατόπιν αιτήματος μιας μικρής παράτασης και τόνισε ότι στις 26 του μηνός ο αρχηγός του πρώτου κόμματος πρέπει να καλέσει τα κόμματα και να συζητήσει σοβαρά το θέμα της διαπραγμάτευσης, το οποίο δεν θα εμπεριέχει μονομερείς ενέργειες και θα έχει γνώμονα το κοινό καλό και τη σωτηρία της χώρας.

Χαρακτήρισε επικίνδυνες τις συζητήσεις με το πιστόλι στον κρόταφο, καθώς θα χρειαστούν μεγάλες αποφάσεις και όχι καθ’ υπόδειξη των ξένων. Η υπεύθυνη συζήτηση με το Ποτάμι απαιτεί, όπως είπε ο επικεφαλής του, εκτός από την ευρωπαϊκή πορεία, επίσης ένα κοινωνικό κράτος που θα απαλύνει τα τραύματα της κοινωνίας, ένα πρόγραμμα ανάπτυξης και απόδοση δικαιοσύνης.

Ads