Αντιδράσεις και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, στην οποία εμφανίστηκε να γλεντάει με φίλους, παρά το lockdown. H ΝΔ είχε ζητήσει τη διαγραφή του, ενώ ο Α. Τσίπρας διαφοροποιήθηκε ελαφρώς από τον πρώην υπουργό του.

Ads

Την αντίθεσή του εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Εσωτερικών Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1: «Δεν προβλέπεται στους κατ’ εξαίρεση λόγους μετακίνησης η συνάντηση με φίλους και το φαγητό, άρα αυτό που έκανε είναι εκτός πλαισίου απαγορεύσεων και κακώς το έκανε. Από κει και πέρα κι ο ίδιος να δώσει την εξήγησή του».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Tvxs.gr, η ανάρτηση Πολάκη αιφνιδίασε τον Αλέξη Τσίπρα που το βράδυ της ίδιας ημέρας είχε προγραμματίσει συνέντευξη στο δελτίο ειδήσεων του Star για να αναδείξει τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης στην έξαρση της πανδημίας. 

Στην εν λόγω συνέντευξη, όπως ήταν αναμενόμενο, ο κ. Τσίπρας ρωτήθηκε και απάντησε: «πρόκειται για μια παρουσία του σε μια φιλική οικογένεια καθότι ο ίδιος ως γιατρός έκανε τεστ πριν από κάποιες ώρες. Και σήμερα το πρωί έκανε χειρουργείο στα Χανιά και μην έχοντας άλλη δυνατότητα να βρεθεί οπουδήποτε αλλού, πήγε εκεί να γευματίσει. Το αρνητικό ήταν η διαφήμιση, το μήνυμα στον κόσμο να μην τηρεί τα μέτρα. Ήταν λάθος όσον αφορά την ανάρτηση, η εξήγησή του είναι επαρκής». «Αφού δεν την καταδικάζει, τoν καλύπτει», σχολίασε η ΝΔ.

Ads

Επίσης, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεχτεί εισηγήσεις για την επίπληξη του πρώην υπουργού και τη δημοσιοποίηση της. Στο εσωτερικό του κόμματος εκφράζεται και η άποψη πως δεν θα έπρεπε να καλύψει τον Π.Πολάκη. Σύμφωνα με τις αντιδράσεις στα social media, το ίδιο φαίνεται να πιστεύει και μια μεγάλη μερίδα οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας ότι μια αδικαιολόγητη ανάρτηση έδωσε την ευκαιρία στη ΝΔ να στρέψει τη συζήτηση από την κακή διαχείριση της πανδημίας. 

Η ανάρτηση Πολάκη:  

image