Αναβρασμός φαίνεται να επικρατεί στο Ποτάμι, μετά τις δύο τελευταίες δημοσκοπήσεις που το δείχνουν να μένει εκτός Βουλής. Νέα φωτιά άναψε ο βουλευτής του κόμματος Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος έθεσε εμμέσως θέμα ηγεσίας της παράταξης.

Ads

«Ο Σταύρος Θεοδωράκης ίσως χρειαστεί να προσφέρει με γενναιότητα ακόμη και το ίδιο του το είναι», δήλωσε ο κ. Θεοχάρης στην Καθημερινή, δήλωση που ερμηνεύτηκε ως έμμεση προτροπή προς τον επικεφαλής του Ποταμιού να αποχωρήσει από την ηγεσία.

Ο κ. Θεοδωράκης πρέπει εδώ και τώρα να πρωτοστατήσει στην προσπάθεια διεύρυνσης και ενοποίησης του χώρου που αποκαλούμε ριζοσπαστικό Κέντρο. Και ίσως χρειαστεί να προσφέρει με γενναιότητα ακόμη και το ίδιο του το είναι, χάριν της ιδέας αυτής», είπε συγκεκριμένα.

Ο βουλευτής του Ποταμιού πάντως έσπευσε να διευκρινίσει αργότερα με ανάρτησή του στο twitter ότι ζητεί από τον κ. Θεοδωράκη να πάρει πρωτοβουλίες για το ριζοσπαστικό κέντρο. «Όσοι βιάζονται να κρίνουν μια συνέντευξη, ας την διαβάσουν πρώτα», έγραψε.

Ads

Συμμετέχοντας στη δημόσια συζήτηση για τον χώρο του κέντρου, ο ίδιος είπε ότι: «Εθελοτυφλεί όποιος δεν βλέπει ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος άλωσης του χώρου Ποταμιού, κυρίως από τη ΝΔ και δευτερευόντως από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ως εκ τούτου το Ποτάμι πρέπει να διαμορφώσει τον μεσαίο χώρο και μάλιστα αμέσως». «Χρειάζεται μια νέα κεντρώα ριζοσπαστική παράταξη που θα καταστεί ο χρήσιμος καταλύτης οποιασδήποτε μελλοντικής κυβέρνησης», συμπλήρωσε.

Οι θέσεις του αυτές, συμπίπτουν χρονικά με το κάλεσμα της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά για τη δημιουργία ενός ενιαίου πολιτικού οργανισμού της Κεντροαριστέρας με τη μορφή μιας συμπαράταξης που δεν θα καταργεί την αυτοτέλεια των συμμετεχόντων, πρόταση που ο ίδιος ο Σταύρος Θεοδωράκης απέρριψε λέγοντας πως «οι μεγάλες παρατάξεις δεν γίνονται με χειραψίες».

Σημειώνεται ότι χθες «πυρά εκ των έσω» εξαπολύθηκαν και από τον Σπύρο Λυκούδη, ο οποίος καταλόγισε στην παράταξη του ότι «δεν έχει σαφή πολιτικό προσανατολισμό».