Λίγες ημέρες μετά την επίκαιρη ερώτηση προς τον Αλέξη Τσίπρα για το ζήτημα της ασφάλειας και της εγκληματικότητας, με την οποία κατηγορούσε την κυβέρνηση για ανοχή στην εγκληματικότητα και πως δεν αφήνει την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε σήμερα να δώσει συγχαρητήρια στην ΕΛΑΣ για τη σύλληψη του 29χρονου, ο οποίος κατηγορείται για τα δέματα – βόμβες σε Ευρωπαίους αξιωματούχους και τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Ads

Η κίνηση του προέδρου της ΝΔ δεν έμεινε ασχολιάστη από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο. «Ο κ. Μητσοτάκης δίνει συγχαρητήρια στην Αστυνομία για τις μεγάλες επιτυχίες της, ενώ ταυτόχρονα καταθέτει επίκαιρη ερώτηση για “την έξαρση της εγκληματικότητας και την ανομία”». «Τελικά, τα θέλει και τα λέει ή του ξεφεύγουν;», προσθέτει ο κ. Τζανακόπουλος.

Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με μήνυμά του στο Twitter, που συνοδευόταν από μια φωτογραφία του στην οποία φαίνεται να μιλάει στο τηλέφωνο, γνωστοποίησε πως «συνεχάρην τον αρχηγό της ΕΛΑΣ για τη σύλληψη του 29χρονου. Όταν αφήνεται η ΕΛΑΣ να κάνει τη δουλειά της λειτουργεί μεθοδικά & αποτελεσματικά». 

Να αφήσει «την πολιτική σπέκουλα περί ανοχής στην ανομία» κάλεσαν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως σημείωσαν: «έργο της αστυνομίας, αλλά την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, είναι οι μεγάλες επιτυχίες των τελευταίων δύο ετών. Από τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα, των απαγωγέων του Λεμπιδάκη  και του αποστολέα των εκρηκτικών δεμάτων, μέχρι την εξάρθρωση για πρώτη φορά των εγκληματικών συμμοριών διακίνησης ναρκωτικών στα Εξάρχεια».

Ads

«Τα δε στατιστικά στοιχεία για την εγκληματικότητα πριν και μετά τη πολιτική αλλαγή του 2015 και η σύγκρισή τους το επιβεβαιώνουν περίτρανα», συμπλήρωσαν οι ίδιοι κύκλοι.
Συνεχίζοντας, κάλεσαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη «πριν τα επόμενα συγχαρητήρια του στην αστυνομία, που θα έρθουν κι αυτά γρήγορα, να αφήσει την πολιτική σπέκουλα περί ανοχής στην ανομία και να δώσει απαντήσεις για την ανομία της ανοχής σε στενούς του συνεργάτες, όπως ο κ. Αυγενάκης, που φέρεται να κάνει εξυπηρετήσεις σε λαθρεμπόρους, πλαστογράφους, απαγωγείς και άλλους ποινικούς».

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο οποίος έκανε λόγο για «φθηνά κολπάκια των συνδικαλιστών και φθηνή προπαγάνδα» της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Γίνονται παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της ανομίας σε περιοχές που δεν θα τολμούσε κανείς, τα άλλα έχουν να κάνουν με τον προπαγανδιστικό μηχανισμό της ΝΔ» σημείωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1. Σημειώνεται πως το σύνολο των φιλικών στη ΝΔ μέσων ενημέρωσης, με καθημερινά θέματα, διατηρούν ψηλά στην ατζέντα το ζήτημα της ασφάλειας στο πλαίσιο και της ερώτησης που έχει καταθέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκαλώντας αντιδράσεις για την εικόνα «Άγριας Δύσης» που παρουσιάζουν.

Ερωτηθείς σχετικά ο Νίκος Τόσκας δήλωσε ότι τα Εξάρχεια είναι «διαχρονικό πρόβλημα», που δεν έλυσε ούτε η προηγούμενη κυβέρνηση. «Δεν υπάρχει κλίμα ανασφάλειας, υπάρχουν προβλήματα… Το να δημιουργούμε κλίμα ανασφάλειας πέρα από τις πραγματικές του διαστάσεις δεν είναι σωστό», υπογράμμισε.

«Δεν μπορούμε να έχουμε τόσο μεγάλες επιτυχίες και ταυτόχρονα να δείχνουμε ανοχή… Ανοχή είναι η επιτυχία του Σαββάτου (σύλληψη 29χρονου), η σύλληψη Ρούπα;» διερωτήθηκε ο υπουργός. «Το κλίμα της ανησυχίας το βλέπουν μερικά κανάλια, αλλά δεν το βλέπει ο πρόεδρος της Γαλλίας που έκανε βόλτα στην Ερμού. Δεν ξέρω αν θα μπορούσε να το κάνει αλλού» σχολίασε δηκτικά.

Υπενθυμίζεται πως στην επίκαιρη ερώτησή του, που θα συζητηθεί την Παρασκευή στην «ώρα του Πρωθυπουργού», ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως ο Αλέξης Τσίπρας «αγνοεί πλήρως την πραγματικότητας» και σημείωνε μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση, για λόγους που οφείλει να εξηγήσει, από τους πρώτους κιόλας μήνες που ανέλαβε την εξουσία, υπονόμευσε την αντεγκληματική πολιτική με σειρά νόμων που αφήνουν, πλέον, τεράστια κενά στην δημόσια Τάξη και Ασφάλεια. Ολοένα και περισσότερο γινόμαστε μάρτυρες κρουσμάτων βίας και εγκληματικότητας, με συνέπεια να έχει γενικευθεί η αίσθηση της πλήρους ανομίας, εντείνοντας καθημερινά το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών».