Το παραδέχτηκε: «Πάσχω από ακράτεια λόγου». Μέχρι πρότινος μεγάλος σταρ του ΛΑΟΣ, ο Άδωνις Γεωργιάδης κήρυξε την έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας με τη ΝΔ, «το κόμμα των παιδικών μου χρόνων». Μαζί του βρέθηκαν 500 ένθερμοι υποστηρικτές του. Επίσης, μία κλούβα και διμοιρία των ΥΜΕΤ.

Ads

Στον απόηχο του πρόσφατου «γιαουρτώματος», τα μέτρα ασφαλείας είναι αυξημένα στο ξενοδοχείο President, στη λεωφόρο Κηφισίας. Οι παριστάμενοι είναι συγκεντρωμένοι στην αίθουσα. Παρακολουθούν παλαιότερες τηλεοπτικές συνεντεύξεις στις οποίες ο τιμώμενος εξηγεί γιατί άφησε το Γιώργο Καρατζαφέρη για τον Αντώνη Σαμαρά. Απουσιάζουν αυτά που έθαβε τον Σαμαρά και εξυμνούσε τον Καρατζαφέρη. Σειρά στο βίντεο έχει η ομιλία του πρωταγωνιστή με φόντο την κλασική φωτογραφία της Ακρόπολης: «Αν δεν έχουμε μπαμπούλα και βούρδουλα, οι Έλληνες τα κάνουμε χάλια, ο καθένας κοιτάζει τον εαυτό του!». Ο κόσμος σηκώνεται. Ο Άδωνις μπαίνει στην αίθουσα. Συνοδεύεται από τη σύζυγο, Ευγενία Μανωλίδου.

Adonis 4 από tvxorissinora

Αρχικά, στην πρώτη σειρά των προσκεκλημένων βρίσκονται έτεροι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ, όπως ο Ανδρέας Ψυχάρης, ο Νότης Μηταράκης και ο Βασίλης Κικίλιας. Ο ομιλητής αρχίζει με τις καθιερωμένες πασχαλινές ευχές και δηλώνει συγκινημένος. Οι πρώτες παρεμβάσεις – ανταποκρίσεις του κοινού, ουκ ολίγες, εμφανίζονται με το «αληθώς ο κύριος».

Ads

Adonis 3 από tvxorissinora

«Ήρθε η ώρα της επιστροφής», διαμηνύει το πρώην πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΛΑΟΣ, γνωστοποιώντας ότι η ΝΔ ήταν το κόμμα των παιδικών του χρόνων. Ωστόσο, ξεκαθαρίζει: «Από μένα κακή κουβέντα για τον Καρατζαφέρη δεν θ’ ακούσετε ποτέ». Διότι για τις παλιές αγάπες δεν μιλάς.

«Εγώ στο ΛΑΟΣ ήμουν βουλευτής. Με κατηγορούν όλοι για τις καρέκλες, ενώ τις είχα», δηλώνει, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τη «δύσκολη απόφαση» της μετεγγραφής του στη ΝΔ. Επικαλείται την κρισιμότητα της συγκυρίας και χαρακτηρίζει αναγκαία συνθήκη για την έξοδο από την κρίση μία σταθερή κυβέρνηση. Επαναλαμβάνει: «Δεν είναι η καρέκλα αυτό που μου λείπει». Ο κόσμος σηκώνεται ακόμη μια φορά. Ξεπροβάλλει ο Μάκης Βορίδης. Μαζί στις χαρές, μαζί και στις λύπες. Η αντίδραση του κοινού είναι χλιαρή. Ο Άδωνις αποπειράται να ξεσηκώσει το πλήθος: «Τώρα χειροκρότημα ήταν αυτό; Για δώστε ένα της προκοπής…».

Adonis 5 από tvxorissinora

Η ομιλία συνεχίζεται. Επίτιμος πολιτικός στόχος του Άδωνι Γεωργιάδη, προφανώς και της ΝΔ, η ύψιστη εκλογική απειλή: Πάνος Καμμένος. Και τι δεν άκουσε: «Ο Καμμένος λέει ανοησίες και πολλοί έχουν ροπή στην ανοησία (…) Ο Καμμένος λέει ψέματα ενσυνείδητα για να πάρει την καρέκλα (…) Η Συνθήκη της Λισαβόνας δεν επιτρέπει απευθείας δανεισμό από την ΕΚΤ (…) Με το που εκλεγεί, έχει κανονίσει λέει να πάρει λεφτά από τον Πούτιν, αν είναι δυνατόν!». Προς το παρόν φαίνεται να ξεχνιέται. Λάθος. Συνεχίζει… την παράνοια: «Θέλετε να συνεχίσουμε την παράνοια; Ακούστε: Ανακοίνωσαν συνεργασία ο Καμμένος με τον Δημαρά! Επειδή έφαγε ο Δημαράς πόρτα από τον Τσίπρα, πήγε στον Καμμένο!».

Ακολουθούν οι ευθύνες του δικομματισμού. Λατρεμένος των δημοσιογράφων, ο Άδωνις δίνει ποσοστά: «80% στο ΠΑΣΟΚ, 20% στη ΝΔ». Άλλωστε, «η 10ετία του ’80 κατέστρεψε τη χώρα!». Σε κάθε περίπτωση, το μόνο σίγουρο είναι ότι οι πράσινοι τα φάγανε. Ή τέλος πάντων μόνο από αυτούς πιάστηκαν.

Adonis Georgiadis 1 από tvxorissinora

Για το φινάλε, λίγο από Ελλάδα «της ιδεολογικής κυριαρχίας της Αριστεράς»: «αυτή η παράνοια της Αριστεράς επηρεάζει τα μυαλά των ανθρώπων…» και μερικές προειδοποιήσεις: «Αν δεν υπάρχει κυβέρνηση στις 7 Μαϊου, τρέξτε να κρυφτείτε! (…) Τα παιδιά και τα εγγόνια μας κινδυνεύουν να μεγαλώσουν σε μια χώρα όπως η Συρία».

Highlights:

Για Γιώργο Τράγκα: «Άμα έχουμε τέτοιους δεξιούς δημοσιογράφους, τι να τους κάνουμε τους αριστερούς;»

Για Γιώργο Δελαστίκ: «Θεωρείται πατριώτης και κατεβαίνει με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ που λέει να καταργήσουμε το ελληνικό κράτος»

«Γιάννης Μανώλης: Δεν έχει δουλέψει ούτε μία μέρα!»

«Δεν έχω κοστίσει τίποτα στο ελληνικό Δημόσιο»

«Είπε μια μπούρδα αυτός ο Μαρκόπουλος στον Alpha…»

«Ο Καραμανλής είναι έντιμος, δεν έφαγε λεφτά, απλώς έπρεπε να τρέξει…»

«*But this was a choice of the Greek government»
*Μα αυτό ήταν επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης
Επικαλούμενος δήλωση του Στρος Καν για τις περικοπές μισθών και συντάξεων προκειμένου να επιρρίψει ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ.