Οι πληροφορίες περί «μανιφέστου» διαψεύστηκαν και οι τρεις βουλευτές της νεοναζιστικής οργάνωσης, που αφέθησαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, Κασιδιάρη, Παναγιώταρου και Μίχου κινήθηκαν στο «δεν είδα, δεν ξέρω» και «δεν είμαστε ναζί», «δεν είμαστε ρατσιστές».

Ads

 
Ο εκπαιδευτής των ταγμάτων εφόδου, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, Ηλίας Κασιδιάρης κατά την απολογία του, όπως αναφέρει το Βήμα, δήλωσε περήφανος που είναι Χρυσή Αυγή, αλλά μίλησε για λάθη σε ορισμένες ενέργειες. «Το εγέρθητω ήταν λάθος», δήλωσε σύμφωνα με τις πληροφορίες ενώπιον του ανακριτή, υποστηρίζοντας πως ήταν μια αντίδραση για τη στάση των ΜΜΕ κατά την προεκλογική περίοδο.
 
«Εμείς δεν είμαστε ρατσιστές, ρατσιστές είναι αυτοί που μας προσάπτουν ότι έχουμε βουλευτή αλβανικής καταγωγής…», είπε επίσης, σύμφωνα πάντα με το Βήμα, ενώ υποστήριξε πως λάθος ήταν και το σπάσιμο των πάγκων των μεταναστών μικροπωλητών στις λαϊκές. «Ψευδεπίγραφο» χαρακτήρισε το ναζιστικό καταστατικό της Οργάνωσης, το οποίο προσκόμισε μάρτυρας, Όπως είπε το μοναδικό καταστατικό που αναγνωρίζει είναι αυτό που κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο το 2012, πριν τις εκλογές. Υπενθυμίζεται πως μάρτυρες, στελέχη της Χρυσής Αυγής που έσπασαν την «ομερτά», δήλωναν πως μέχρι πριν τις εκλογές στα γραφεία της ΧΑ μοίραζαν το «ο Αγών μου» του Χίτλερ, μετά «τα βιβλία του Κασιδιάρη».
 
Λίγες ώρες αφότου στο σπίτι του Χρήστου Παππά βρέθηκε ένα «μουσείο για το ναζισμό και τον φασισμό» -αντίστοιχα στοιχεία έχουν δημοσιευτεί πολλές φορές και στο παρελθόν- ο Ηλίας Κασιδιάρης, με το τατουάζ της ναζιστικής σβάστικας στο χέρι, δήλωσε πως «είμαι έλληνας εθνικιστής και αν ζούσα το ’41 θα είχα πέσει στα οχυρά του Ρούπελ μαχόμενος τους εισβολείς στην πατρίδα μου».
 
Αναφερόμενος στους προστατευόμενους μάρτυρες, υποστήριξε πως πρόκειται για άτομο «μειωμένης ηθικής». Ερωτώμενος για τα οικονομικά της Οργάνωσης είπε ότι δεν υπάρχουν επιχειρηματίες – χρηματοδότες. Υπενθυμίζεται πως το ΣΔΟΕ φέρεται να έχει στοιχεία για χρηματοδότηση της νεοναζιστικής οργάνωσης από νονούς της νύχτας, εφοπλιστές και ιερωμένους. Για τον ρόλο του ιδίου είπε ότι ήταν μόνο εκπρόσωπος του κόμματος και όχι εκπαιδευτής των στρατιωτικών ταγμάτων εφόδου, την ύπαρξη των οποίων την αρνείται.
 
Ο Παναγιώταρος δήλωσε πως «είμαι καθαρός σαν κρύσταλλο» και έκανε λόγο για ψευδομάρτυρες. Για το τηλεφώνημα που δέχτηκε από τον Γ. Λαγό πριν από τη δολοφονία Ρουπακιά είπε, σύμφωνα με το Βήμα, ότι ήταν κάτι συνηθισμένο και ότι δεν γνωρίζει τον Ρουπακιά, αλλά τον έχει δει μόνο σε φωτογραφίες.
 

Το tvxs.gr υπενθυμίζει ενδεικτικά ορισμένα γεγονότα με τη συμμετοχή του Ηλία Παναγιώταρου μόνο τον τελευταίο χρόνο: (Από το όπλο του Παναγιώταρου οι πυροβολισμοί στην κηδεία Ντερτιλή, Παναγιώταρος: Έχουμε ήδη εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα, Νέα ρατσιστική επίθεση Παναγιώταρου σε Σχορτσιανίτη, Ο χρυσαυγίτης Παναγιώταρος τραμπουκίζει και προπηλακίζει οδηγό από την ΠΓΔΜΝέος ορισμός του Έλληνα από τον Ηλία ΠαναγιώταροΤραμπουκισμοί βουλευτών της ΧΑ σε Γιαννιτσά και Μελιγαλά). Και ένα βίντεο από την πολιορκία του θεάτρου Χυτήριο για την παράσταση Corpus Christi.

 

Ο Ν. Μίχος, που κινήθηκε στην ίδια γραμμή με τους υπόλοιπους, είπε επίσης ότι είναι βουλευτής στην Εύβοια επομένως δεν μπορεί να πήρε μέρος σε σύσκεψη πριν από τα επεισόδια στο Πέραμα. Και εκείνος, όπως και οι άλλοι δύο, αρνήθηκε την ύπαρξη του χιτλερικού Καταστατικού και των ταγμάτων εφόδου.