«Δεν θα υπάρξουν αλλαγές στο νομοσχέδιο», είπε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, μετά το τέλος της συνάντησης που έγινε στη Βουλή για τα οικογενειακά επιδόματα.  

Σε ερώτηση για το κλίμα της συνάντησης, η Θεανώ Φωτίου, είπε ότι αυτή πραγματοποιήθηκε με το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους και σημείωσε ότι οι υπουργοί συζητούν και συναντούν τους βουλευτές, όχι απαραιτήτως υπό το βλέμμα της δημοσιότητας.

«Κάνουμε μια πολύ μεγάλη θεσμική αλλαγή για τα οικογενειακά επιδόματα. Από τις 800.000 οικογένειες που λαμβάνουν επιδόματα, οι 738.000 οικογένειες θα δουν αυξήσεις. Κάποιοι θα δουν μειώσεις. Αυτές τις μειώσεις εμείς θα τις αντιμετωπίσουμε μέσα στη χρονιά, γιατί η κυβέρνησή μας σκοπεύει το 2018 να το αφιερώσει στις πολιτικές για το παιδί», σημείωσε στη συνέχεια η υπουργός. 

«Αυτό που απασχολεί εμένα είναι να υπάρξει μια ηρεμία, διότι κάποιοι δημιουργούν ένα αίσθημα καταστροφολογίας και ανησυχούν τους πολύτεκνους. Είναι πολύ λάθος αυτή η τακτική που κάποιοι έχουν ακολουθήσει, διότι όπως είναι γνωστό, οι 50.000 από τους 100.000 τρίτεκνους και πολύτεκνους ωφελούνται σημαντικά», τόνισε. 

Πρόσθεσε, ότι «σε μια μεταρρύθμιση μπορεί να υπάρξουν και κάποιες απώλειες αλλά αυτές τις απώλειες θα τις αντιμετωπίσει η κυβέρνηση» και τέλος πρόσθεσε ότι με το νέο σύστημα που θα πληρώνει ανά δυο μήνες, όλοι οι ωφελούμενοι θα δουν τις αυξήσεις πολύ γρήγορα.