Σε απόφαση κατέληξε το Τριμελές Πλημμελιοδικείο Ηρακλείου, για την υπόθεση θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, που έχασε τη ζωή της στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο μετά από χειρουργική επέμβαση ρουτίνας στις 29 Δεκεμβρίου του 2015, αθωώνοντας την αναισθησιολόγο που κατηγορούνταν.

Ads

Ο Πρόεδρος της έδρας ανέλυσε ένα – ένα τα θέματα που προέκυψαν, τις καταθέσεις αλλά και τις δυσκολίες για να τεκμηριώσει το σκεπτικό της απόφασης, σύμφωνα με το cretalive. Εξήγησε γιατί διέταξαν την πραγματογνωμοσύνη στις 16 Δεκεμβρίου, λέγοντας πως τότε προέκυψαν κάποια νέα ζητήματα και γι αυτό το δικαστήριο έκρινε ότι πρέπει να διερευνηθούν.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ήταν από τις σπάνιες περιπτώσεις όπου στη διάρκεια της ανακοίνωσης της απόφασης, γίνεται από τον πρόεδρο τόσο εκτενής ανάλυση του σκεπτικού, γεγονός που καταδεικνύει και τη σοβαρότητα της υπόθεσης.

Από την πλευρά του βέβαια, ο πατέρα της Μελίνας, έπειτα από την ανακοίνωση της απόφασης, δήλωσε τα εξής: «Ντροπή σας! Συγχαρητήρια! Γιατί δεν αθωώνατε κατευθείαν; Εσείς δεν έχετε παιδιά».