Ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης με ανάρτησή του στο twitter σχολίασε τις αποκαλύψεις του tvxs.gr για την υπόθεση των υποκλοπών και συγκεκριμένα για τους επιχειρηματίες Γιώργο Λαβράνο και Φέλιξ Μπίτζιο. Μάλιστα, υπογράμμισε την κρισιμότητα των αποκάλυψεων και την συνέδεσε με την συνάντηση της Βέρα Γιούροβα σήμερα με την ελληνική κυβέρνηση, όπου η αντζέντα της συζήτησης περιέχει το Κράτος Δικαίου, την κατάσταση στα μέσα ενημέρωσης, την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και τη χρήση spyware.

Ads

Οι δύο επιχειρηματίες, οι οποίοι σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τον παραιτηθέντα ανιψιό του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, είναι εκείνοι που βρίσκονται πίσω από την εταιρεία KRIKEL , η οποία τα τελευταία τρία χρόνια έχει σκανδαλωδώς εξασφαλίσει «απόρρητες» συμβάσεις πολλών εκατομμυρίων από το Ελληνικό Δημόσιο. 

Ο Θανάσης Κουκάκης έγραψε σε ανάρτησή του: «Κάποιος πρέπει να ενημερώσει τη Γιούροβα για τις αποκαλύψεις του Στέλιου Κούλογλου σχετικά με τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου των υποκλοπών, Φέλιξ Μπίτζιο και Γιάννη Λαβράνο, τους οποίους η κυβέρνηση προσπαθεί να προστατεύσει. Είμαι σίγουρος ότι η PEGA θα ασχοληθεί μαζί τους».

Επιπλέον, τις αποκαλύψιες του tvxs σχολίασε και η ευρωβουλευτής Σόφι ιν’τ Βελντ όπου ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «Μοιάζει αναπόφευκτο οι Μπίτζιος και Λαβράνος να καταθέσουν ενώπιον της Επιτροπής».

Ads