Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για τα τρία μνημόνια κατανόησης με τη Βόρεια Μακεδονίας αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή, η αξιωματική αντιπολίτευση. Τα τρία μνημόνια αφορούν: την «Ίδρυση Συντονιστικής Επιτροπής για την Οικονομική Συνεργασία», την «Επιτάχυνση της διαδικασίας ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκής Ένωσης», «Την Εναέρια Αστυνόμευση του FIR των Σκοπίων (LWSS)» από ελληνικά αεροσκάφη.

Ads

Η κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα θα αποτελέσει crash test για την κυβέρνηση και το κόμμα της ΝΔ, αλλά και προσωπικά για τον πρωθυπουργό με δεδομένο ότι πέρα από την στάση του κόμματος συνολικά απέναντι στο ζήτημα της Βόρειας Μακεδονίας, ηχηρά ονόματα και νυν υπουργοί συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις των «Μακεδονομάχων» και χαρακτήριζαν την Συμφωνία των Πρεσπών μειοδοτική. 

Τα μνημόνια αναμένεται να συζητηθούν και να ψηφιστούν την ερχόμενη εβδομάδα. Με ιδιαίτερα ενδιαφέρον αναμένεται η θέση που θα λάβει ο Αντώνης Σαμαράς, κατ’ εξοχήν υποστηρικτής των «Μακεδονομάχων», απέναντι στην κυβέρνηση που τελικά και τηρεί και τιμά τη Συμφωνία των Πρεσπών.