«Η θέση της ΝΔ στη χρήση κάνναβης αποκλειστικά για θεραπευτικούς λόγους είναι αυτονόητη» και όταν έρθει το νομοσχέδιο στη Βουλή, θα το υπερψηφίσει, αλλά θα είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί, μην ανοίξουν καμία πόρτα ο κύριος Πολάκης με τον κύριο Ξανθό στη γενική χρήση κάνναβης, γιατί εκεί θα παίξουνε μπουνιές.

Ads

Τάδε έφη Βασίλης Οικονόμου μιλώντας στον «Αθήνα 9.84» για τη νομιμοποίηση της θεραπευτικής κάνναβης που προωθεί η κυβέρνηση. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τοποθετήθηκε και προειδοποίησε.

Οι δηλώσεις του Β. Οικονόμου

«Το σύστημα υγείας βρίσκεται υπό κατάρρευση. Με το θέμα της νομιμοποίησης της θεραπευτικής κάνναβης, νομίζει η κυβέρνηση ότι θα κάνει πολιτικό παιχνίδι και τζόγο. Είναι αστείες καταστάσεις. Είναι αυτονόητη η φαρμακευτική χρήση της κάνναβης αλλά όλα τα ζητήματα υπάρχουν σε πλήρη εξέλιξη στη χώρα μας, όπως το να ρημάξουν τους συνταξιούχους, αυτό τους μάρανε;

Ads

Σε όλη την Ευρώπη είναι αυτονόητη η χρήση της. Δεν μπαίνουμε σε τέτοια επουσιώδη θέματα λειτουργίας της. Ο,τι προσφέρεται με την επιστήμη να μιλάει και μπορεί να βοηθήσει σύμφωνα και με το ευρωπαϊκό δεδομένο, η ΝΔ τα θεωρεί αυτονόητα!

Απλά εμείς λέμε ότι από όλη την προβληματική του συστήματος υγείας, ο κ. Πολάκης και ο κ. Ξανθός αυτό διάλεξαν να μας πουν; Αφού ήδη υπάρχει υπουργική απόφαση για το θέμα! Από κάτι τέτοια θέματα θα φανούν αν είναι Αριστεροί;

Για εμάς το θέμα αυτό, είναι αυτονόητο στον τομέα της Υγείας και θα το υπερψηφίσουμε. Μιλάμε για φαρμακευτική χρήση της κάνναβης γι’ αυτό θα είμαστε πολύ προσεκτικοί. Μην ανοίξει καμιά πόρτα ο κ. Πολάκης και ο κ. Ξανθός για τη γενικότερη χρήση της κάνναβης. Εκεί θα παίξουμε μπουνιές. Τι δηλαδή, θα πάμε στα άκρα. Μιλάμε μόνο για την ιατρική χρήση της κάνναβης».