Ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στη ΝΕΡΙΤ, ανέφερε πως οι αιτήσεις των φοιτητών για μετεγγραφή ανέρχονται σε 5.538, ενώ 10.432 έχουν λάβει κωδικό για να καταθέσουν αίτηση κατά τη δεύτερη ημέρα της προθεσμίας. «Θα κάνουμε όσο το δυνατόν συντομότερα», είπε.

Ads

Παράλληλα προανήγγειλε αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα και ειδικότερα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Όπως ανακοίνωσε η σχετική εισήγηση θα κατατεθεί τον Ιανουάριο, μετά από διαβούλευση, και θα προβλέπει «μείωση των μαθημάτων στο Δημοτικό και περισσότερη δημιουργική απασχόληση και άθληση».

Σε ό,τι αφορά στις πολιτικές εξελίξεις, ο Ανδρέας Λοβέρδος εξέφρασε την αντίθεσή του στον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας χωρίς πολιτικό πρόσωπο στην πρωθυπουργία. «Είναι αντιφατικό να λες ότι χρειάζομαι σταθερότητα απλά θέλω έναν Παπαδήμο, δεν αποδέχομαι καμία λύση με έξω – πολιτικό Πρωθυπουργό. Έχει αποδειχτεί ότι δεν είναι λύση», σχολίασε και εκτίμησε πως η συγκυβέρνηση βρίσκεται πολύ κοντά σε προεδρική πλειοψηφία.

«Η αριθμητική βγαίνει, χρειάζεται το πολιτικό πλαίσιο, όταν θα διαμορφωθεί η στάση των κομμάτων τολμώ να πω θα αλλάξει. Με την έξοδος από το μνημόνιο η χώρα ανακτά το δικαίωμα να ασκεί πολιτική. Η χώρα θα είναι σε ανάπτυξη, δεν θα είναι υπό εποπτεία αλλά υπό επιτήρηση όπως κι άλλες χώρες», είπε.

Ads

Σχετικά με την πρόταση για κυβέρνηση ευρύτατης συναίνεσης ο κ. Λοβέρδος εμφανίστηκε αντίθετος. «Προφανώς δεν συμφωνώ με την πρόταση κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Δεν αποδέχομαι καμία λύση με έξω – πολιτικό Πρωθυπουργό. Έχει αποδειχτεί ότι δεν είναι λύση» σχολίασε χαρακτηριστικά.