Ο σπόρος του ρατσισμού απέναντι στους πρόσφυγες που καλλιεργήθηκε στα σχολεία και υποκινήθηκε προεκλογικά από στελέχη της ΝΔ και της ακροδεξιάς με αφορμή το Μακεδονικό, αποδίδει καρπούς. Οι σύλλογοι γονέων των σχολείων Αγ. Θεοδώρων, με ανακοίνωση τους αλλά και βίντεο που διακινούν στο διαδίκτυο, δηλώνουν αποφασισμένοι να κλείσουν τα σχολεία του δήμου, στην περίπτωση που εγγραφούν προσφυγόπουλα. Υπογραμμίζουν μάλιστα ότι ο δήμος Αγ. Θεοδώρων – Λουτρακίου, είναι με το μέρος τους.

Ads

Το εντυπωσιακότερο όλων είναι, ότι οι σύλλογοι δηλώνουν πως είναι προγραμματισμένο τα προσφυγόπουλα θα ενταχθούν σε ξεχωριστό πρόγραμμα απογευματινών μαθημάτων, αλλά παρ’ολα αυτά, αρνούνται να τα δεχτούν.

«Δεν είμαστε ρατσιστές και θεωρούμε ότι όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν δικαίωμα στη μόρφωση, αλλά είναι ήδη επιβαρυμένα τα σχολεία μας» λένε οι γονείς του γυμνασίου. «Δεν συμφωνούμε για λόγους υγειονομικής φύσεως» λένε οι γονείς του 2ου δημοτικού.

Την ώρα που οι γονείς επιμένουν πως δεν αντιδρούν υποκινούμενοι από ρατσιστικά κίνητρα, η ανακοίνωση γράφει μεταξύ άλλων: «Θα θέλαμε να καταθέσουμε την αντίθεση μας στην ενσωμάτωση αυτών των παιδιών στα σχολεία της πόλης μας για τους εξής λόγους: Αρχικά να σημειώσουμε ότι δεν έχουν κάνει τα στοιχειώδη και βασικά εμβόλια. Διαφορετική γλώσσα, διαφορετική κουλτούρα και σημαντικές πολιτιστικές διαφορές θα φέρουν πολλά προβλήματα στην τοπική κοινωνία (!) Πολλά από τα παιδιά που θέλουν να φοιτήσουν είχαν και εξακολουθούν να έχουν παραβατική συμπεριφορά».

Ads

«Δεν έχουμε όλοι οι γονείς την ίδια άποψη, αλλά είναι τόσο επιθετική αυτή η κίνηση εκ μέρους των συλλόγων και μέρους της τοπικής κοινωνίας, που πολλοί φοβόμαστε να μιλήσουμε» δηλώσει γονέας της περιοχής στο tvxs.gr.

«Οι γονείς που διαφωνούμε με τις ρατσιστικές δράσεις των συλλόγων που έχουν την ταυτόχρονη συμπαράσταση του δήμου, περιμένουμε από την πολιτεία να πράξει το καθήκον της  σύμφωνα με το νόμο και να μην εκβιάζεται» προσθέτει.

Μένει να δούμε πως θα αντιδράσει η κυβέρνηση, στελέχη της οποίας επιδίδονται συχνά πυκνά σε ρατσιστικές δηλώσεις σιγοντάροντας στην πράξη τέτοιες πρωτοβουλίες. Θα κάνει δεκτό το αίτημα των συλλόγων κατά παράβαση του νόμου και της όποιας ηθικής ανοίγοντας τους ασκούς του Αιόλου, ή θα σταθεί στο ύψος της θυσιάζοντας το ακροδεξιό της ακροατήριο; Σε κάθε περίπτωση, όπως σημείωνε σε παλιότερο δημοσίευμα του το tvxs.gr, η ΝΔ θερίζει το ρατσιστικό μίσος που έσπειρε προκειμένου να κερδίσει την αυτοδυναμία. Κι αυτό το δηλητήριο, εμπότισε δυστυχώς και αρκετά παιδιά.