Τρία νοσοκομεία αναγκάστηκε να αλλάξει, λόγω ελλείψεων γιατρών στην ειδικότητα που χρειαζόταν και υποδομών, αγοράκι 4,5 ετών και τελικά έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Ads

Η περιπέτεια ξεκίνησε για το παιδί το προηγούμενο Σάββατο όταν παρουσίασε υψηλό πυρετό και εμετούς. Το παιδί από την Ιτέα Άμφισσας όπου έμενε παραπέμφθηκε από τον οικογενειακό παιδίατρο στο Γενικό Νοσοκομείο (ΓΝ) Άμφισσας, από εκεί διακομίσθηκε στο ΓΝ Λαμίας κι από εκεί ελλείψει παιδονευρολόγου διακομίσθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου και ξεψύχησε από ανακοπή καρδιάς, πέντε ώρες αργότερα στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, αφού το νοσοκομείο δεν διαθέτει μονάδα εντατικής θεραπείας παίδων.

Η «περιοδεία» όμως δεν τελείωσε εκεί καθώς στη συνέχεια η σορός του παιδιού μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης για νεκροτομή προκειμένου οι ιστολογικές εξετάσεις να αποδείξουν τα ακριβή αίτια του θανάτου, κι όχι στη Λάρισα που θα έπρεπε κανονικά.

Η υγεία του μικρού παιδιού, όπως σημείωναν οι γιατροί, επιδεινώθηκε σταδιακά λόγω μιας «πολυσυστηματικής λοίμωξης» χωρίς ακόμη να είναι γνωστό εάν ήταν μικροβιακής ή ιογενούς αιτιολογίας.

Ads