Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε το πρωί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προκειμένου να συζητήσει με τον πρωθυπουργό την κατάσταση που διαμορφώνεται στην κυβέρνηση μετά την ψήφιση – μετά διαρροών – του πολυνομοσχεδίου. Κατά την έξοδό του από το Μαξίμου, λίγο πριν τις 12.00 το μεσημέρι, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε ότι θα ακολουθήσει και νέα συνάντηση με τον πρωθυπουργό στις 19.00 το απόγευμα.

Ads

Στο μπαράζ συναντήσεων βρίσκεται επί τάπητος η κατάσταση που διαμορφώνεται στην κυβέρνηση μετά τις «ηχηρές» διαρροές που παρατηρήθηκαν κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Η κυβερνητική πλειοψηφία μετρά έναν βουλευτή λιγότερο, μετά τη διαγραφή του Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος δήλωσε παρών στο άρθρο 1 για τις μεταρρυθμίσεις του ΟΟΣΑ.
 
Ιδιαίτερη αίσθηση πάντως έχει προκαλέσει και η διαφοροποίηση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος καταψήφισε το άρθρο για τις τράπεζες. Παρών στο ίδιο άρθρο ψήφισε και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης.
 
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποδοκίμασε με δήλωση του την επιλογή των δυο βουλευτών του χωρίς να προχωρήσει σε διαγραφές.
 
Στο σημερινό τετ α τετ του Μαξίμου θα γίνει και η απαραίτητη προετοιμασία της κυβέρνησης εν όψει της αυριανής συνεδρίασης του Eurogroup στην Αθήνα.