Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλος ένας τραυματίστηκε, λίγο πριν από τις 13:00 το μεσημέρι, όταν ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο συγκρούστηκε με τρένο στο Κρυονέρι.
 

Ads

Οι δύο απο τους νεκρούς και ο τραυματίας, είναι Πακιστανοί μετανάστες, οι οποίοι, σύμφωνα με πιθανή εκδοχή που εξετάζεται, προσπάθησαν να σώσουν τους επιβάτες του αυτοκινήτου, αλλά δεν τα κατάφεραν και «θυσιάστηκαν» μαζί τους.
 
Το τραγικό περιστατικό συνέβη στο τέρμα της οδού Ανοίξεως, στο σημείο που διασταυρώνεται ισόπεδα με τη σιδηροδρομική γραμμή. Το ΙΧ αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ηλικιωμένο ζευγάρι, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ξέφυγε απο την πορεία του, ανέβηκε στις ράγες και ακινητοποιήθηκε, την ώρα που ερχόταν η επιβατική αμαξοστοιχία «Ιντερσίτι» Θεσσαλονίκης- Αθηνών.
 
Τρεις Πακιστανοί που ήταν στο σημείο και είδαν τι συνέβη, πιθανολογείται ότι έτρεξαν να βοηθήσουν τον άνδρα και την γυναίκα, αλλά τους πρόλαβε το τρένο.
 
Χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής, συνεργεία της οποίας απεγκλώβισαν πριν απο λίγο νεκρούς τους επιβάτες του ΙΧ και τους δύο μετανάστες, που βρέθηκαν μεταξύ του αυτοκινήτου και της αμαξοστοιχίας.
 
Ο τραυματίας αλλοδαπός διακομίστηκε σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.
 
Προανάκριση για το δυστύχημα διενεργεί η Τροχαία Μαλακάσας, ενώ μέχρι και πριν λίγο η γραμμή παρέμενε κλειστή.