Ένας ακόμη θάνατος σημειώθηκε σήμερα ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών από κορονοϊό στους 10. Πρόκειται για 93χρονη γυναίκα η οποία νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών. Κατάγονταν από την Ηλεία είχε επαφή με το γκρουπ των ταξιδιωτών στους Αγίους Τόπους. 

Ads

Πρόκειται για την πρώτη γυναίκα θύμα του ιού καθώς τα προηγούμενα θύματα ήταν άνδρες και το δέκατο θύμα στη χώρα από την αρχή της εξάπλωσης της επιδημίας του κορονοϊού

Είχαν προηγηθεί σήμερα άλλοι 3 θάνατοι, όλοι άνδρες. Πρόκειται πιο συγκεκριμένα για έναν ηλικιωμένο από την περιοχή των Αγίων Αναργύρων/Καματερού που νοσηλευόταν στο Σωτηρία, έναν 80χρονο που κατέληξε στο νοσοκομείο Παμμακάριστος κι έναν 87χρονο από τη Δαμασκηνιά Κοζάνης, χωριό που βρίσκεται σε καραντίνα και ο οποίος νοσηλευόταν στο Μαμάτσειο νοσοκομείο. 

Πλέον οι θάνατοι από την επιδημία στη χώρα είναι δέκα. Νωρίτερα, ο Σωτήρης Τσιόδρας στην επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου ανέφερε ότι τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 31 ενώ συνολικά στη χώρα έχουμε μέχρι στιγμής 495 επιβεβαιωμένα κρούσματα. 

Ads

Από αυτά 84 έχουν απροσδιόριστη πηγή μετάδοσης. Ενενήντα ασθενείς νοσηλεύονται. Οι σοβαρά ασθενείς λαμβάνουν ειδική αντιιική θεραπεία. Είκοσι άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι. Η μέση ηλικία τους είναι πλέον άνω των 72 ετών. Στο μεταξύ, 19 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο. Συνολικά έχουν ελεγχθεί 7200 δείγματα.