Συνεχίζουν οι φοιτητές τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για το έγκλημα στα Τέμπη, με συγκεντρώσεις και πορείες στην Αθήνα και άλλες πόλεις της χώρας. 

Ads

Στην Αθήνα, οι φοιτητικοί σύλλογοι συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και φωνάζοντας συνθήματα όπως «το έγκλημα αυτό δεν θα συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή» κατευθύνθηκαν προς το Σύνταγμα, και πάλι υπό την ισχυρή παρουσία της ΕΛ.ΑΣ.

image

image

Ads

Η κατάληψη της πρυτανείας του ΕΚΠΑ από τους φοιτητικούς συλλόγους συνεχίζεται και σήμερα, Πέμπτη 9 Μαρτίου, παρά τη χθεσινή απόπειρα διάλυσής της από δυνάμεις των ΜΑΤ. 

image

Πορεία πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από φοιτητικούς συλλόγους, οι οποίοι επιρρίπτουν ευθύνες στην κυβέρνηση για το πολύνεκρο δυστύχημα, ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Οι φοιτητές της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν αρχικά στο μνημείο της Καμάρας, κρατώντας πανό διαμαρτυρίας, και στη συνέχεια ξεκίνησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της συμπρωτεύουσας, κατευθυνόμενοι προς τα δυτικά. 

«Η θλίψη και το πένθος έχει μετατραπεί σε οργή και ανάγκη για δικαίωση», δήλωσε από το σημείο η Σοφία Χατζόπουλου, μέλος του Φοιτητικού Συλλόγου Ιστορίας-Αρχαιολογίας, τμήμα του ΑΠΘ που τελεί υπό κατάληψη.

image

Ανάλογη κινητοποίηση έχει προγραμματιστεί για τις 7 το απόγευμα από τον φοιτητικό κόσμο και στην Πάτρα.