Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος έβαλε τέλος στις φήμες που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες και έκαναν λόγο για ρήξη με τον Αλέξη Τσίπρα. «Η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ σε πείσμα όσων θέλουν να φτιάχνουν σενάρια θα συνεχιστεί ως το τέλος», ήταν το μήνυμα που έστειλε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό για το θέμα των δύο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται στην Τουρκία. 

Ads

Όπως είπε, οι δύο στόχοι που έχει βάλει η κυβέρνηση, η κάθαρση και η έξοδος από τα μνημόνια, είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή τους. Ο Π. Καμμένος τόνισε ότι πλησιάζει η ώρα που ο ελληνικός λαός θα φύγει από τα μνημόνια και την επιτροπεία.

Σε ό,τι αφορά την κάθαρση υπογράμμισε ότι «με αυτή την κυβέρνηση συνεργασίας, μιας έντιμης πολιτικής συνεργασίας σπάσαμε το κατεστημένο της μεταπολίτευσης. Οι υποθέσεις δεν μπαίνουν στο αρχείο. Όταν η δικαιοσύνη προσκρούει σε μεγάλους και επώνυμους δεν σταματά την διερεύνηση».

«Γι’ αυτούς τους στόχους η συνεργασία αυτή σε πείσμα όσων γράφουν σενάρια θα συνεχιστεί μέχρι τέλους σε απόλυτο σεβασμό στις ‘κόκκινες γραμμές’ και τις διαφορετικές πολιτικές που από την αρχή θέσαμε έντιμα και ξεκάθαρα στην αρχή της συνεργασίας».

Σχετικά με τη συζήτηση για το «Μακεδονικό» ανέφερε ότι η «μπάλα» βρίσκεται στα χέρια της ΠΓΔΜ. «Οι συνταγματικές αλλαγές αποτελούν απόλυτη προϋπόθεση», τόνισε. 

Ads

Για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς ο Π. Καμμένος είπε ότι «είμαστε σε πλήρη συνεννόηση και όσο κι αν προσπαθούν να βρουν διαφορές είμαστε απόλυτα συντονισμένοι με τον πρωθυπουργό και απόλυτα συντονισμένοι». Κληθείς να σχολιάσει την τουρκική προκλητικότητα είπε «ότι αυτή ανησυχεί τους πάντες όλη την Ευρώπη».