Ριζικό λίφτινγκ στην επικοινωνιακή ομάδα της ΝΔ. Όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη θέση του εκπρόσωπου Τύπου της ΝΔ αναλαμβάνει η Μαρία Σπυράκη. 

Ads

Ο Βασίλης Κικίλιας που αντικαταστάθηκε ορίστηκε τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ. Η Μαρία Σπυράκη θα παραμείνει ευρωβουλευτής του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες για το παρασκήνιο της απόφασης του Κυριάκου Μητσοτάκη, η έξοδος του Βασίλη Κικίλια από τον «πρωινό καφέ» της ΝΔ ήταν αποφασισμένη εδώ και καιρό, καθώς κρίθηκε ότι το κόμμα χρειάζεται έναν πιο δυναμικό εκπρόσωπο. 

Η Μαρία Σπυράκη ήταν λοιπόν αυτή που κρίθηκε ως η κατάλληλη για να αναλάβει μια διπλή αποστολή: πρώτον να ενισχύσει το προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ευρώπη και δεύτερον να διευρύνει την επιρροή της ΝΔ στον μεσαίο χώρο. 

Ads

Από την Πειραιώς αποχωρεί και ο Μακάριος Λαζαρίδης, ο οποίος αφήνει τη θέση του επικεφαλής του γραφείου Τύπου του προέδρου της ΝΔ στον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Ζούλα. 

Αναπληρωτές της Μαρίας Σπυράκη θα είναι οι Σοφία Ζαχαράκη, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Νίκος Ρωμανός και Σπύρος Σταυρίδης. Αναπληρώτρια του Κωνσταντίνου Ζούλα, παραμένει η Κύρα Κάπη. Αναπληρωτής Διευθυντής Γραφείου Τύπου για θέματα Περιφερειακού Τύπου αναλαμβάνει ο Γιώργος Κοντογιάννης.

Ο μέχρι τώρα Εκπρόσωπος Τύπου Βασίλης Κικίλιας αναλαμβάνει Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας, ενώ ο μέχρι τώρα Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης αναλαμβάνει Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Τα νέα τους καθήκοντα θα τα αναλάβουν την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017.