Έκπτωτος και επίσημα από το αξίωμά του προέδρου της ΕΠΟ είναι ο Γιώργος Γκιρτζίκης μετά το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για το θέμα της «κάρτας υγείας».

Ads

Πρόκειται για υπόθεση που αφορά ένα σχέδιο ελέγχου, μέσω μετρήσεων, της υγείας περίπου 300.000 ποδοσφαιριστών (όλων των κατηγοριών και πρωταθλημάτων), το οποίο αν και θεωρητικά ξεκίνησε το 2005 δεν υλοποιήθηκε ποτέ ζημιώνοντας την ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία με 29 εκατομμύρια ευρώ.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν είναι ηθική αυτουργία κατά συναυτουργία σε απιστία, επειδή σύμφωνα με το κατηγορητήριο τα «ιατρικά κέντρα» που η ΕΠΟ φιλοδοξούσε να ιδρύσει σε κάθε Ενωση – μέλος της, ουδέποτε εξασφάλισαν άδεια λειτουργίας, ενώ παράλληλα η ΕΠΟ δεν κατήγγειλε τη σύμβαση με την εταιρεία, που είχε αναλάβει την προμήθεια και τη συντήρηση των ιατρικών μηχανημάτων. Μάλιστα το 2010 ανανέωσε τη σύμβαση για ένα έργο που δεν είχε υλοποιηθεί.  Τελικά η σύμβαση καταγγέλθηκε Αυτό το 2013.

Εκτός του Γιώργου Γκιρτζίκη οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της κάρτας υγείας είναι οι: Βαγγέλης Τοπολιάτης (αναπληρωτής πρόεδρος), Βαγγέλης Μαζαράκης (β’ αντιπρόεδρος), Γιώργος Καραμελίδης (μέλος και πρόεδρος της ΚΕΔ), Γιάννης Οικονομίδης (μέλος), Νίκος Προύντζος (μέλος) και Σπύρος Καλογιάννης (μέλος και μέχρι πρόσφατα πρόεδρος της Football League).

Ads

Η απόφαση του δικαστηρίου θα κοινοποιηθεί άμεσα στην Ομοσπονδία, αύριο ή, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα κι από κει και πέρα ο νυν διοικητικός ηγέτης της ΕΠΟ δεν θα μπορεί να ασκεί τα καθήκοντά του.

Επίσης μετά από αυτήν την εξέλιξη και μέχρι τα τελεσιδικήσει η υπόθεση ο Γιώργος Γκιρτζίκης δεν έχει το δικαίωμα να ηγηθεί της παράταξης που θα θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές της 1ης Οκτωβρίου, που θα διεξαχθούν στη Γεωργιούπολη των Χανίων. Πλέον αναμένεται να γίνει γνωστό το πρόσωπο που θα τεθεί απέναντι στον Βαγγέλη Γραμμένο στις εκλογές για την προεδρία της ΕΠΟ.