Οι υποθέσεις για τη χορήγηση των 7 τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας,  θα συζητηθούν τελικά στις 4 Μαΐου 2018 στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία ανακάλεσε τη δεύτερη αναβολή της συζήτησης των αιτήσεων που έχουν καταθέσει, τόσο οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, όσο και η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ).  Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκου Παππά, ο οποίος προειδοποίησε ότι «ο καθένας πρέπει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων» και πρόσθεσε ότι «οι διαρκείς αναβολές προκαλούν τη λογική και δεν μπορεί να αναβληθεί στο διηνεκές η απόφαση»

Ads

«Οι πολίτες κρίνουν και καταλαβαίνουν και δυστυχώς κάποιοι δεν κάνουν όσα θα έπρεπε να κάνουν για να προστατέψουν την αξιοπιστία του δικαστηρίου», δήλωσε  ο κ. Παππάς μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο 24/7, για τη νέα αναβολή εκ μέρους του ΣτΕ.

Κατόπιν αυτών, ο Πρόεδρος του ΣτΕ Νικόλαος Σακελλαρίου δεσμεύτηκε ότι οι υποθέσεις των τηλεοπτικών σταθμών θα συζητηθούν κανονικά την 4η Μαίου 2018. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την αντίδραση του κ. Παππά, ο κ. Σακελλαρίου έκρινε ότι έχουν εκλείψει οι λόγοι της αναβολής, καθώς το ΕΣΡ με την ημέρα συζήτησης θα καλύψει της εκκρεμότητες που υπάρχουν. Παράλληλα, σε ανακοίνωσή του το ΣτΕ αναφέρει: «Εν όψει των διαβιβασθέντων από τη διοίκηση στοιχείων και στη συνέχεια της αρχικώς χορηγηθείσης αναβολής, καθώς επίσης ότι είναι άδηλος ο χρόνος ολοκλήρωσης της διαδικασίας αδειοδότησης με την έκδοση σχετικών πράξεων του Ε.Σ.Ρ., εκρίθη ότι οι υποθέσεις μπορούν, τελικά, να εισαχθούν προς συζήτηση ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ».