Έπρεπε να έρθουν οι πρώτες ημέρες του Απρίλη και η ώρα της καταβολής του ενοικίου ώστε οι εργαζόμενοι των πληττόμενων επιχειρήσεων να διαπιστώσουν πως παρά την εντύπωση που είχε δημιουργηθεί από τους κυβερνητικούς αξιωματούχους και τα ΜΜΕ, η έκπτωση ενοικίου δεν τους περιλαμβάνει.

Ads

Τελικά την έκπτωση για τον Μάρτιο δικαιούνται μόνο οι εργαζόμενοι των εταιρειών που διέκοψαν οριστικά τη λειτουργία τους με απόφαση του κράτους και όχι οι εργαζόμενοι των εταιρειών που ανήκουν στους ΚΑΔ των πληττόμενων επιχειρήσεων, αν και είδαν τη σύμβασή τους να αναστέλλεται και τους μισθούς τους να μειώνονται. 

Την εξαίρεση επιβεβαίωσε πλέον επίσημα και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος δήλωσε πως τα επόμενα 24ωρα θα κατατεθεί τροπολογία που θα διευρύνει το πεδίο εφαρμογής και στις πληττόμενες εταιρείες και τους εργαζόμενους τους. Ωστόσο τα μισθωτήρια του Μαρτίου έχουν ήδη παραδοθεί κανονικά στους ενοικιαστές για εξόφληση. 

Όπως προανήγγειλε χθες, με νομοθετική παρέμβαση η έκπτωση μισθώματος 40% θα επεκταθεί, αλλά για τον επόμενο μήνα, και σε εκείνες τις επιχειρήσεις που βάσει των οριζομένων από το υπουργείο Οικονομικών Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ), θεωρούνται κλάδοι πληττόμενοι από την εξάπλωση του κορωνοϊού COVID-19 και έχουν ήδη προχωρήσει στη χρήση της δυνατότητας αναστολής των συμβάσεων εργασίας μέρους ή του συνόλου του προσωπικού τους, που δικαιούται το επίδομα των 800 ευρώ.

Ads