Η τακτική του Τvxs.gr είναι να μην απαντά σε υστερίες και ύβρεις, όμως για τον κ. Νίκο Μπογιόπουλο, κάνουμε μια εξαίρεση, καθώς εκτιμούμε τη συνέπεια με την οποία υποστηρίζει τις απόψεις του. Εξάλλου έχουμε δημοσιεύσει κατά καιρούς άρθρα του. Και σε ανθρώπους που εκτιμάς καλό είναι να τους επισημαίνεις και τα λάθη τους. Γιατί στην υπόθεση της Γιαννούλας Μπεμπόνη και τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας ο Νίκος Μπογιόπουλος ήταν λάθος.

Ads

Αρχικά με ανάρτησή του παρουσίασε ένα εξώδικο κατασχετήριο ως πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας. «Πλειστηριασμός Πρώτης κατοικίας (παρακαλώ κοινοποιήστε το) – Προς κυβερνώντες (και για να τελειώνουμε με τα άθλια ψέματά τους)», έγραφε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Facebook, η οποία προκάλεσε και το σχόλιο της αρθρογράφου Γιώτας Ιωαννίδου.

Η κ. Ιωαννίδου στο άρθρο της στο Tvxs.gr επισήμανε πως στην συγκεκριμένη περίπτωση τουλάχιστον δεν μιλάμε για πλειστηριασμό καθώς το έγγραφο που παρουσιάζει ο κ. Μπογιόπουλος είναι ένα εξώδικό κατασχετήριο που στέλνει τo κράτος σε κάθε τέτοια περίπτωση.

Ωστόσο ο Νίκος Μπογιόπουλος θέλησε να δώσει συνέχεια εξαπολύοντας μάλιστα ύβρεις για το Τvxs.gr. Όμως και ο ίδιος στο νέο του άρθρο, ανάμεσα σε επιθέσεις και διαπιστώσεις για την κρισιμότητα του ζητήματος των πλειστηριασμών – με την οποία (σημ: την κρισιμότητα) συμφωνούμε – επιβεβαιώνει πως δεν πρόκειται για πλειστηριασμό αλλά για εξώδικο. Εξάλλου και η Γιαννούλα Μπεμπόνη, σε μια από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις της, είπε πως «δεν την έχουν ενημερώσει για πλειστηριασμό».

Ads

Η κ. Γιώτα Ιωαννίδου, απαντώντας στο Νίκο Μπογιόπουλο και τη νέα του ανάρτηση, σχολιάζει: «Μαθαίνω ότι σε νέα του ανάρτηση, ο κύριος Μπογιόπουλος, ανακάλυψε έστω και αφού αποκάλυψε, ότι το επίμαχο έγγραφο ήταν εξώδικο κατασχετήριο και όχι ειδοποίηση για πλειστηριασμό ακινήτου. Τον ευχαριστώ πολύ που με επιβεβαίωσε. Κάλλιο αργά παρά ποτέ».

Μέχρι σήμερα
, σύμφωνα και με τους συμβολαιογράφους, δεν γίνονται πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών. Σε ισχύ παραμένει ο αναθεωρημένος νόμος Κατσέλη – Σταθάκη που προστατεύει κατοικίες αξίας από 180.000 έως 280.000 ευρώ. Επιπλέον έχει ανακοινωθεί και η συμφωνία Κοντονή και τραπεζών να μείνουν εκτός όλα τα ακίνητα αξίας έως 300.000 ευρώ. Αυτά επί της παρούσης. Τα πάντα εξάλλου, όπως έχει σημειώσει στα ρεπορτάζ του το tvxs.gr, θα κριθούν στην πράξη…

Σχετικά με τους «ΤιVεXεSιους κλακαδόρους», όπως γράφει, υπενθυμίζουμε στον Νίκο Μπογιόπουλο τη σειρά, άρθρων και ρεπορτάζ του Τvxs για τους πλειστηριασμούς, τους κινδύνους που κρύβουν και τις γκρίζες ζώνες των κόκκινων δανείων. Όσο για το «βραβείο Παπαρίων» ας αναρωτηθεί για ποιο λόγο αναδημοσιεύονται άρθρα του Τvxs στον «Ημερόδρομο».

Σημείωση: Ο Νίκος Μπογιόπουλος σήμερα (5/12) προχώρησε σε νέα ανάρτησή – απάντηση αυτή τη φορά για το παραπάνω κείμενο. Τη λάβαμε και προσθέτουμε τη σχετική παραπομπή