Δυο ελληνικά μουσεία συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των 41 πιο εντυπωσιακών μουσείων στον κόσμο, αυτών που κάποιος πρέπει να επισκεφτεί πριν πεθάνει! Την σχετική λίστα έφτιαξε η βρετανική εφημερίδα Telegraph. 

Τα ελληνικά μουσεία που συμπεριλαμβάνονται στην εμβληματική λίστα των σημαντικότερων στον κόσμο είναι το Μουσείο της Ακρόπολης και το Μουσείο Μπενάκη στο Κολωνάκι. 

Φυσικά στο δημοσίευμα για το Μουσείο της Ακρόπολης η εφημερίδα αναφέρεται στα γλυπτά του Παρθενώνα, σημειώνοντας το πάγιο αίτημα της χώρας μας για την επιστροφή τους από τη Βρετανία. «Οι Έλληνες τα θέλουν πίσω εδώ και δεκαετίες και ελπίζουν ότι αυτή η κραυγαλέα παρουσίαση θα πείσει τελικά τους Βρετανούς να τα επιστρέψουν», λέει, όχι και τόσο κολακευτικά, το δημοσίευμα.

Για το Μουσείο Μπενάκη το αφιέρωμα αναφέρει ότι «ανιχνεύει» την ελληνική τέχνη ως τον 20ό αιώνα. 

Μεταξύ των άλλων μουσείων που αξίζει να επισκεφτεί κανείς όσο ζει, σύμφωνα με την αγγλική εφημερίδα, είναι: το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης και το Μουσείο Γκούγκενχαϊμ στη Νέα Υόρκη, το Λούβρο και το Μουσείο Ροντέν στο Παρίσι, τα Μουσεία Βατικανού στη Ρώμη, το Πράντο στη Μαδρίτη, το Μουσείο Σχεδίου και το Μουσείο Βικτώρια και Άλμπερτ στο Λονδίνο, το Rijksmuseum και το Μουσείο Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ, το Ερμιτάζ στην Αγία Πετρούπολη, το Μουσείο Διαλυμένων Σχέσεων στο Ζάγκρεμπ, το Μουσείο της Σαγκάης κλπ.