Δυναμική και επιβλητική στην παρουσίαση της η Dr Anino Emuwa, ιδρύτρια του  οργανισμού 100 Women@Davos, εστίασε την ομιλία της στο TEDx Athens, στον περιορισμό της πρόσβασης των γυναικών στα ηγετικά κλιμάκια του επιχειρηματικού κόσμου και της αγοράς εργασίας.

Ads

Αναφέρθηκε παραδειγματικά στην ενσωμάτωση στερεοτυπικών στάσεων και αντιλήψεων για τα δύο φύλα, στις εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης.

Η Dr Anino Emuwa δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως μία κλασσική φεμινίστρια, αλλά κυρίως ως μία ακτιβίστρια του επιχειρηματικού κόσμου, που διεκδικεί και υποστηρίζει το δικαίωμα των ίσων ευκαιριών, μεταξύ ίσων.

Η Dr Anino Emuwa μίλησε στο Tvxs και η συνέντευξη θα δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες.

Ads

image

Η ιστορία του TEDxAthens – Εκατοντάδες ομιλίες και εθελοντές

Το TEDxAthens δημιουργεί μοναδικές εμπειρίες και εκδηλώσεις που έχουν σχεδιαστεί για να ενεργοποιήσουν και να τονώσουν τη δημιουργικότητα, την επιχειρηματικότητα, την κοινωνική αλλαγή και ένταξη. Το TEDxAthens είναι περήφανο μέλος του προγράμματος TEDx events του TED που διοργανώνεται ανεξάρτητα και είναι η πρώτη εκδήλωση TEDx στην Ελλάδα, που καθιερώθηκε τον Μάιο του 2009. Ενισχύει σπουδαίες ιδέες που αξίζει να μοιραστούν και να υλοποιηθούν στον κόσμο. Μέχρι σήμερα, έχει επιμεληθεί περισσότερες από 240 ομιλίες από παγκοσμίου φήμης στοχαστές, πράττοντες και καινοτόμους.

Οι ομιλίες αυτές έχουν προβληθεί περισσότερες από 10 εκατομμύρια φορές στο διαδίκτυο. Είναι, κατά γενική ομολογία, η πιο επιδραστική και επιρεαστική πλατφόρμα ιδεών στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Η οργανωτική ομάδα του TEDxAthens είναι μια ομάδα 50+ παθιασμένων εθελοντών, που πιστεύουν στη δημιουργία ευκαιριών για αλλαγή, παρέχοντας υψηλής ποιότητας περιεχόμενο που γεννιέται από όλες τις πτυχές της ζωής, μέσω συνεδρίων, περιπετειών και κοινωνικών έργων, προκειμένου να εκπαιδεύσει, να παρακινήσει, να εμπνεύσει και να γίνει καταλύτης αλλαγής τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Περισσότερες πληροφορίες για το TEDxAthens μπορείτε να βρείτε εδώ