Τρεις Αφγανοί, ηλικίας 18, 23 και 37 ετών, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της ανθρωποκτονίας 16χρονου ομοεθνή τους, την περασμένη Πέμπτη στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Ελληνικού.

Ads

Οι ίδιοι κατηγορούνται και για την απόπειρα ανθρωποκτονίας δύο Αφγανών, 19 και 31 ετών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα της αστυνομίας για την ταυτοποίηση και σύλληψη συνεργών τους.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία οι τρεις κατηγορούμενοι, που φιλοξενούνταν στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Ελληνικού, είχαν συστήσει συμμορία και ήταν οπλισμένοι με μαχαίρια, ρόπαλα και άλλα αντικείμενα. Παρενοχλούσαν τους υπόλοιπους φιλοξενούμενους, επιδιώκοντας να τους επιβληθούν και να αποκτήσουν αρχηγικό ρόλο. Αρχηγός της ομάδας ήταν ο 18χρονος δράστης, ο οποίος ήταν συνεπικουρούμενος από τον 23χρονο αδελφό του.

Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, οι τρεις δράστες, μαζί με άλλους ομοεθνείς τους επιτέθηκαν με μαχαίρια και άλλα αντικείμενα σε 19χρονο Αφγανό, στον 31χρονο αδελφό του και σε έναν 16χρονο, επίσης Αφγανό. Αποτέλεσμα της συμπλοκής ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του 16χρονου, καθώς και ο τραυματισμός του 19χρονου και του 31χρονου.

Ads

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.