Με τη νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συζητηθούν ουσιαστικά προβλήματα της δικαιοσύνης.

Ads

Κατά τη συνάντηση, στην οποία παρέστησαν από δικαστικής πλευράς ο νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασίλης Πέππας και οι νεοεπιλεγέντες αντιπρόεδροι του ανωτάτου δικαστηρίου, και από πολιτικής πλευράς ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, στο επίκεντρο βρέθηκαν τα προβλήματα στη λειτουργία και στην απονομή της δικαιοσύνης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ο πρωθυπουργός ζήτησε συγκεκριμένες προτάσεις για ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης, τονίζοντας μεταξύ άλλων, ότι ενδιαφέρει η αναστροφή του κλίματος ελλείψεως εμπιστοσύνης των πολιτών προς το δικαστικό μας σύστημα.

Οι ανώτατοι δικαστικοί ανέφεραν στον πρωθυπουργό, ορισμένες από τις αιτίες που οδηγούν τη δικαιοσύνη, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες δικαστικών λειτουργών, σε βραδύτατη απονομή, εκθέτοντας και σχετικές προτάσεις.

Η ηγεσία της δικαιοσύνης αναμένεται να έχει νέα συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό την προσεχή Δευτέρα για αναλυτικότερη συζήτηση για τα προβλήματα του δικαστικού μας συστήματος.

Ads

«Ήταν μία συνάντηση γνωριμίας, εθιμοτυπική, μέσα στα συνταγματικά πλαίσια, τα θεσμικά, άκουσε με πολύ ενδιαφέρον ο κ. πρωθυπουργός τους προβληματισμούς μας» δήλωσε ο νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασίλης Πέππας, μετά τη συνάντηση που είχε το νέο προεδρείο του ανωτάτου δικαστηρίου με τον πρωθυπουργό.