«Θέλω να κατέβω με το Ποτάμι, αλλά αυτό θα το αποφασίσει το Ποτάμι» δήλωσε την Πέμπτη ο ανεξάρτητος βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος.

Ads

Μιλώντας στο Βήμα FM, σε ερώτηση τι θα πράξει το Ποτάμι σε περίπτωση που έρθει πρώτο κόμμα στις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Π. Τατσόπουλος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας.

«Αν λάβουμε υπόψη αυτό που δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, ότι θα είναι πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, τι θα πρέπει να κάνουμε; Ασφαλώς αν δεν μας αρέσει, θα πάμε σε εκλογές, για να βγει το κόμμα που μας αρέσει. Αλλά επειδή δεν μπορούμε να πηγαίνουμε ες αεί σε εκλογές, θα πρέπει να συνεργαστούμε με το πρώτο κόμμα», σημείωσε.

Επίσης σημείωσε ότι η διαπραγμάτευση για τον σχηματισμό κυβέρνησης θα πρέπει να γίνει «με το ρεαλιστικό κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ», γιατί «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολλά πράγματα. Και δυνάμεις λογικής υπάρχουν εκεί και δυνάμεις παράνοιας και αγγελοκρουσμένοι και τύποι που λένε να φύγουμε από το ΝΑΤΟ. Υπάρχουν και άλλοι που λένε να φύγουμε από τον πλανήτη… Αλλά δεν μπορούμε να συζητάμε με όλους αυτούς».

Ads